Política 28/09/2019

Els presos encapçalaran la llista de JxCat a les eleccions del 10 de novembre

L'exconseller Forn també es perfila com a candidat, malgrat la imminència de la sentència

Núria Orriols
2 min
Joaquim Forn i Elsa Artadi durant el ple de constitució de l'Ajuntament de Barcelona.

BarcelonaEls presos de JxCat encapçalaran la candidatura a les eleccions del 10 de novembre, malgrat la imminència de la sentència del Procés. Tot i els últims contactes de dirigents de JxCat amb l'excap de llista de Front Republicà, Albano Dante Fachin, i Jordi Graupera, de Primàries, per fer un “front” conjunt, els presos Jordi Sànchez, Jordi Turull i Josep Rull repetiran com a caps de llista a Barcelona, Lleida i Tarragona. La novetat serà que, segons ha pogut saber l’ARA, també s'hi podria sumar Joaquim Forn –tot i que algunes fonts apunten que no s'ha tancat–. L'exconseller d'Interior també s'hauria posat a disposició de la cúpula de JxCat per concórrer a les eleccions. "No ens autoinhabilitarem", afirmen fonts de la formació de l'expresident Carles Puigdemont.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons unes quantes fonts consultades, Forn, que ja es va presentar a les eleccions municipals de Barcelona, podria encapçalar la candidatura a Girona, on el seguiria l'advocat Jaume Alonso-Cuevillas i Sergi Miquel, per part del PDECat. Sinó, també es podria situar en algun lloc de la llista de Barcelona.

Demà JxCat farà un acte a la presó de Lledoners per presentar una part de les llistes per a les eleccions del 10 de novembre. En la roda de premsa a la plana que envolta el centre penitenciari, la diputada al Congrés, Laura Borràs, que també continuarà, farà una roda de premsa amb la presència del president, Quim Torra, a més de l'expresident Carles Puigdemont a través de videoconferència. Així doncs, els presos repetiran malgrat que dies enrere Borràs va opinar que creia que no es tornarien a presentar per la proximitat de la sentència. En una entrevista al FAQS, ha afirmat que en un primer moment s’inclinaven per no fer-ho, però finalment han canviat d’opinió.

Abans de l’acte a Lledoners hi haurà una trobada de la direcció del PDECat i del grup parlamentari de JxCat. Per part del Partit Demòcrata, es ratificaran els candidats el 5 d'octubre al consell nacional ordinari de la formació.

La coalició PDECat-JxCat, que ja es va registrar divendres a la Junta Electoral, presentarà les llistes del 2 al 7 d'octubre. Els presos, a partir de llavors, quedaran en mans del Tribunal Suprem, que preveu emetre la sentència del judici de l'1-O durant la primera quinzena del mes que ve. Si és condemnatòria, quedarien inhabilitats.

stats