Política 01/12/2017

Puigdemont afirma que no esperava reconeixement internacional després de la DUI

El president treu ferro a l'impacte econòmic de la marxa d'empreses després de la DUI

Efe
2 min
El president Carles Puigdemont en una atenció als mitjans a Brussel·les

BarcelonaSegueix la ronda d'entrevistes a mitjans internacionals del president de la Generalitat, Carles Puigdemont. Aquesta vegada al setmanari portuguès 'Expresso', on ha assegurat que no esperava rebre reconeixement internacional "durant les hores, dies, setmanes o mesos posteriors a la declaració d'independència". De fet, Puigdemont respon, en ser preguntat per aquesta qüestió, que "encara" no han demanat reconeixement "a cap país".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Seria dur si ho haguéssim fet i ens ho haguessin rebutjat [...]. Mai vam contemplar un calendari que no fos de llarg termini, ja que existeix una potència diplomàtica espanyola molt forta i nosaltres no tenim poder diplomàtic", apunta el president de la Generalitat.

Més enllà de parlar del reconeixement internacional, Puigdemont també repassa a l'entrevista l'impacte econòmic de la DUI. Segons el president de la Generalitat, "els números sobre l'evolució de l'economia catalana són bons" i la situació és "sòlida" malgrat la sortida d'empreses en els últims mesos.

"Les sortides són estadísticament petites", afirma Puigdemont, que afegeix després que "el que està sortint són seus socials, no fàbriques ni centres de producció" i que el reial decret llei impulsat pel govern espanyol per agilitar la sortida d'empreses és "il·legal". "És una invitació a la transferència d'empreses que no vulguin ser perseguides, especialment per Hisenda, o assenyalades com a culpables no sé de què", reflexiona.

Els atemptats de l'agost

També assevera que el govern espanyol "va negar" informació que, assegura, podria haver permès a les autoritats catalanes "saber que l'imam de Ripoll estava preparant un atemptat". "És greu!", sosté el president en l'entrevista al setmanari portuguès.

D'una altra banda, Puigdemont assegura que confia que la seva opció "derroti el clan del 155" a les eleccions catalanes del 21 de desembre encara que, denuncia, no estigui "en igualtat de condicions" amb els seus competidors. Tot i així, no aclareix si tornarà a Barcelona en cas d'una eventual victòria a les urnes, ja que, diu, ha de "tenir garanties que el resultat de les eleccions serà respectat".

stats