Hackegen comptes de Twitter d'entitats internacionals per publicar missatges a favor d'Erdogan

Unicef, Amnistia Internacional, la BBC i Reuters són entre les organitzacions afectades

Efe
2 min

BarcelonaPirates informàtics pro turcs han piratejat desenes de comptes de Twitter pertanyents a entitats internacionals, que van des de grans mitjans de comunicació fins a organitzacions humanitàries. Durant hores, els 'hackers' s'han dedicat a publicar des d'aquests canals missatges a favor del president turc, Recep Tayyip Erdogan, segons informa el diari 'Hürriyet'.

Entre les empreses i entitats afectades hi ha Unicef i Amnistia Internacional, així com la BBC, Reuters, la revista 'Forbes', 'Russia Today' en espanyol, el diari alemany 'Die Welt' i el club de futbol Borussia Dortmund, precisa el diari.

Els missatges inclouen una creu gammada, els termes 'Alemanya nazi' i 'Holanda nazi' i la frase: "Aquesta és una petita bufetada otomana. Ens veurem el 16 d'abril. Què vaig dir? Aprèn turc". La data es refereix al dia del referèndum constitucional en què els turcs votaran si lliuren tot el poder executiu al president, actualment Erdogan.

Es tracta d'una reforma que ha causat polèmica a Turquia i enormes tensions amb diversos països europeus, entre els quals Holanda i Alemanya, que han impedit celebrar en el seu territori mítings de ministres turcs.

El missatge pirata inclou un vídeo d'Erdogan i es presenta com un suport al mandatari en el seu enfrontament amb els governs i mitjans de comunicació europeus.

A hores d'ara tots els comptes piratejats han estat recuperats, i alguns, com el del Borussia o el de Reuters, confirmen l'incident i assenyalen que han eliminat els tuits falsos.

Dilluns va tenir lloc un incident similar als Països Baixos, on pirates suposadament turcs van segrestar diverses pàgines web, entre les quals la del Museu de la Guerra holandès i la d'una organització de voluntaris cristians, i van reemplaçar-ne el contingut amb missatges a favor d'Erdogan.

En aquell cas, els pirates signaven la seva acció amb la frase "Som otomans, som Turquia, som akinci", en referència a un tipus de genets otomans famosos per les seves ràtzies de saqueig, un nom que fa servir també un grupuscle terrorista turc d'ideologia islamista ultranacionalista.

stats