Adolescència 18/06/2016

Les extraescolars, a un sol clic

Un cercador pioner a tot l’Estat elaborat per una emprenedora catalana facilita trobar activitats a prop de casa o de l’escola agilitzant el rastreig

Xavier Tedó
3 min
Les extraescolars,  a un sol clic

De fer una recerca personal a crear un cercador. Aquest és el curiós camí que ha pres l’empresària Cristina Garcia a l’hora de crear Buscaextraescolares.com. “El cercador neix d’una necessitat personal. Vivim a Castelldefels però treballo a Sant Gervasi i els meus fills també estudien aquí i buscava unes extraescolars al barri”, explica. No coneixia gaire els centres de la zona i va posar al Google “Classes de guitarra a Sant Gervasi”: “No vaig trobar res i vaig pensar que seria una bona eina oferir un portal que filtrés la cerca”. Sense cap coneixement previ d’aquest món, en només sis mesos ja havia creat la pàgina web, que funciona des de fa un any omplint un buit que hi havia a tot l’Estat. I el pastís és prou llaminer. Set de cada deu alumnes de primària fan alguna activitat extraescolar.

Buscaextraescolares.com filtra la recerca per activitat, localitat, barri i edat, i mostra tota l’oferta disponible a la zona sol·licitada. D’aquesta manera, els pares poden clicar sobre les fitxes de les acadèmies que els interessen per entrar a les seves webs i conèixer les activitats, els horaris o els preus i posar-s’hi en contacte per telèfon o visitant-les personalment. Una manera, doncs, d’estalviar-se hores i hores navegant per internet o caminant per tot el barri a la recerca d’un centre adequat per al nostre fill. “Si les famílies busquen i comparen botigues i preus abans de fer un viatge, comprar un televisor o escollir un restaurant, és lògic que facin el mateix quan trien l’acadèmia on inscriuran els seus fills”, afirma la Cristina.

Trobar un centre idoni i a prop de casa o de la feina és l’objectiu que persegueixen els pares, que sovint utilitzen la xarxa per buscar la informació per falta de temps: “La majoria tenim molt poc temps per passejar pel barri, la necessitat d’anar per feina hi és i aquest portal et permet buscar-ho amb el mòbil fent un cafè o esperant l’autobús, i amb resultats útils perquè la informació que pots trobar a Google no sempre està actualitzada”.

ACTIVITATS DE TOTA MENA

ACTIVITATS DE TOTA MENA

La Laura és una d’aquestes mares a qui no li sobra el temps. Té tres criatures, que tenen nou, set i dos anys, i treballa fins a les sis de la tarda a les Corts. De la petita se n’encarreguen els seus pares, que la van a buscar cada tarda a l’escola bressol. “Els altres dos juguen a bàsquet en un club del barri dos dies a la setmana, però també volia que fessin anglès i no tenia temps per recórrer totes les acadèmies que hi ha per la zona”, explica. Va entrar al portal i en va trobar una que s’ajustava al que buscava pel que fa a la metodologia. “En cinc minuts ja ho tenia tot lligat. Mentre dinava a l’oficina ja vaig quedar amb la directora per inscriure’ls aquella mateixa tarda”, assenyala la Laura.

Cristina Garcia considera que l’estalvi de temps és la principal virtut de la iniciativa: “Fins ara els pares ens tornàvem bojos intentant trobar els centres i les acadèmies més apropiades per als nostres fills i que estiguessin més a prop de l’escola, de casa nostra o dels avis”. Buscaextraescolares.com disposa actualment de més de 800 centres, la majoria dels quals relacionats amb l’aprenentatge d’idiomes, d’esports, teatre o música, i l’objectiu és arribar als 1.500 a finals d’any. “S’hi troben activitats de tota mena, fins i tot algunes que m’han sorprès com patchwork o parkour, que és la pràctica esportiva que consisteix a saltar mobiliari urbà, i diferents casals d’estiu”, diu la Laura. Aquestes empreses tenen un període de proves de quatre mesos per comprovar els beneficis que els aporta ser en el cercador, i si hi volen continuar paguen un quota anual de 25 euros. “Es tracta d’una xifra simbòlica amb l’objectiu que s’hi sumin el màxim nombre de centres”, anota l’emprenedora, que admet que sovint ha d’estar a sobre de les que hi estan interessades perquè “no troben el moment d’introduir les dades”. Les gairebé 15.000 visites mensuals que té la plataforma conviden a l’optimisme: “Pel poc temps que portem el percentatge de visites que tenim és increïble”.

stats