Societat 13/02/2013

Una fundació que treballa pels animals regala a Toni Cantó llibres pedagògics “perquè s'informi”

El diputat d'UPyD va dir al Congrés que els animals "no tenen drets"

Efe
2 min

BarcelonaLa Fundació Franz Weber, que treballa pel dret animal, regalarà "de forma pedagògica" diversos llibres de biologia, filosofia i dret al diputat d'UPyD Toni Cantó, "perquè s'informi amb autors reconeguts", després que el polític va dir al Congrés que els animals no tenen drets.

L'organització ha criticat les paraules pronunciades dimarts pel diputat de la formació nacionalista durant el debat per acceptar a tràmit la iniciativa legislativa popular per declarar els toros Bé d'Interès Cultural. Parafrasejant el pensador Fernando Savater, Cantó va afirmar "que el maltractament als animals no és un atemptat ètic; no viola cap obligació moral envers ells".

La Fundació, creada pel periodista que li dóna nom per lluitar contra la matança de foques al Canadà, lliurarà a Cantó una selecció de llibres de camps com la biologia, el dret i la filosofia. Els llibres se li faran arribar a través de correu certificat juntament amb un escrit del director a Espanya i Llatinoamèrica de l'entitat.

Per a la Fundació, els arguments utilitzats pels promotors de la ILP, admesa a tràmit amb els vots de PP, UPN, Fòrum Astúries i UPyD, "suposen un compendi d'asseveracions que no només vulneren competències de caràcter autonòmic, com les declaracions de BIC (Bé d'Interès Cultural), sinó també una proclama cap a un centralisme cultural".

En aquest sentit, assenyalen que segons els resultats d'enquestes del ministeri de Cultura sobre hàbits i pràctiques culturals, en diferents comunitats, com Galícia i les Canàries, menys de l'1% de la població declara haver presenciat una cursa de braus en el període 2007-2011.

Sobre la petició de la iniciativa legislativa d'instar la UNESCO a declarar aquesta activitat Patrimoni Immaterial, els responsables de la fundació apunten que "resulta curiós que s'hagi donat forma a aquesta proposta en una ILP, quan no suposa contingut o matèria cap normativa per a les Corts Generals".

stats