Societat 30/08/2012

El rei es posa a dirigir el trànsit

Joan Carles I ha adreçat un missatge de ràdio als efectius de la direcció general de Trànsit (DGT) i els ha agraït que "ens vigileu tant a l'aire com per terra" quan "anem a fer un tomb sols o amb la família"

Efe
2 min

MadridEl rei ha donat el tret de sortida aquest dijous a l'operació tornada d'aquest estiu tot agraint l'eficàcia i la professionalitat dels efectius de la direcció general de Trànsit (DGT) que participen en l'operació, en un missatge de ràdio que ha dirigit a totes les unitats a través de l'emissora del Centre de Gestió del Trànsit de Madrid.

Vull "agrair tot el vostre esforç perquè tots tinguem molta més cura a la carretera quan anem a fer un tomb sols o amb la família" i "que ens vigileu bé a tots, perquè ens cal que estigueu molt ben entrenats, com ho esteu", ha traslladat Joan Carles I als agents que vigilen el trànsit "tant a l'aire com per terra" durant la seva visita a aquest centre de gestió de la DGT.

Acompanyat pel ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, i des del lloc de control del cap de sala, el rei ha activat també un dels panells informatius lluminosos de la M-501, coneguda a Madrid com la "carretera dels pantans". En marcar en el teclat d'un ordinador el codi 501-16, en aquest panell, situat al quilòmetre 22,500 d'aquesta via, en el sentit sortida de Madrid, els conductors han pogut llegir el missatge "Precaució en la tornada de l'estiu", juntament amb dues icones que adverteixen de l'ús obligatori del cinturó i de la necessitat de respectar la distància de seguretat entre vehicles.

La visita del monarca es produeix a la vigília de l'operació tornada d'estiu, que comença aquest divendres a les 15.00 hores i en la qual la DGT preveu que es produeixin més de quatre milions de desplaçaments de llarg recorregut a tot l'Estat. Durarà fins a les 00.00 hores del diumenge 2 de setembre.

Abans que el rei es dirigís per ràdio a totes les unitats de l'agrupació de Trànsit de la Guàrdia Civil, Fernández Díaz ha agraït al monarca la seva visita, amb la qual reafirma el seu suport als més de 5.000 funcionaris de la DGT i els més de 10.000 guàrdies civils que treballen per millorar la seguretat viària.

stats