Societat 16/05/2012

Vilafranca rebutja declarar el rei Joan Carles I 'persona non grata' per les conseqüències negatives que podria tenir

L'alcalde considera que "grata, grata no ho és", però recorda que "encara he d'anar a Madrid a demanar diners"

Acn
2 min

VilafrancaL'Ajuntament de Vilafranca ha rebutjat una moció que demanava declarar el rei Joan Carles I 'persona non grata', amb els vots en contra de CiU, PSC i PPC, malgrat comptar amb el suport de la CUP, ICV-EUiA i ERC i l'abstenció dels regidors de CiU Joan Manel Montfort i Emília Torres. Segons l'alcalde, Pere Regull, el rei, una persona "grata, grata no ho és". Tot i així creu que "la moció no ens aporta res de bo" i que "és un brindis al sol". A més, ha recordat que "encara he d'anar a Madrid a demanar diners".

El socialista Ramon Zaballa s'ha preguntat si "l'alcalde de Berga estarà orgullós d'haver sortit a la premsa internacional per això", i ha deixat clar que li preocupen més les retallades en educació. El text que ha presentat la CUP recordava que el rei no ostenta el títol com a resultat d'un procés democràtic, sinó "com a conseqüència de l'herència dictada pel seu antecessor, Francisco Franco".

Per això, des del grup municipal s'ha defensat que aquesta moció "dignifica les persones que creiem en la democràcia". A més, han afegit que "estem en contra de les desigualtats, i el rei és ple de privilegis". La regidora popular Montserrat Blasco-Pozzan ha dit que "no volem entrar en judicis de valor, però també podríem proposar que Zapatero o Montilla fossin 'persona non grata' per portar el país a la ruïna".

Des del PSC, Zaballa ha explicat que a diferència del que va passar amb Berga, ells voldrien que Vilafranca sortís a la premsa per bones notícies, com l'ocupabilitat total del municipi o l'excel·lència educativa. A més, ha fet referència a les retallades en educació com "la nova taxa de matrícules de cicles formatius, l'augment de la ràtio d'alumnes per aula, la pèrdua de llocs de treball en aquest àmbit..." per dir que "de tantes preocupacions, se m'ha oblidat la moció".

stats