Societat 21/06/2013

Google Glass, unes ulleres que serveixen per… operar un genoll

Les ulleres han permès reunir virtualment metges d'arreu del món per una operació a Madrid, la primera que es fa amb la nova tecnologia

Efe
2 min

MadridLes ulleres de realitat augmentada de Google han permès que diversos metges participin des de diversos llocs del món en la primera operació quirúrgica del món amb aquesta tecnologia. El cap del servei de traumatologia de la clínica Cemtro, Pedro Guillén, s'ha col·locat les ulleres de Google per trasplantar a un pacient de 49 anys els condròcits del genoll, un tipus de cèl·lula que es troba en els cartílags. Guillén s'ha convertit en el primer metge del planeta a operar amb aquestes ulleres.

Google Glass és un dispositiu format per una càmera, GPS, bluetooh, micròfon i un petit visor que permet al cirurgià visualitzar les constants vitals sense desviar la vista del camp quirúrgic. "M'he col·locat les ulleres amb una càmera integrada que transmetia per internet a més de 160 persones tot el que jo veia i m'han preguntat des de Califòrnia i fins i tot des de Sidney", ha confirmat el doctor, que ha destacat que és un avanç "molt gran" per a l'ensenyament de la medicina, ja que evita que els metges s'hagin de desplaçar.

El dispositiu de Google també permet la possibilitat de recopilar informació sobre el pacient de manera instantània o accedir al seu historial clínic en el núvol o "rebre indicacions o consells d'altres metges simultàniament", ha afirmat Guillén. Així, el doctor Homer Rivas de l'escola de medicina de la Universitat nord-americana de Stanford, a més de visionar, ha pogut donar instruccions en temps real al doctor Guillén.

Gràcies a les ulleres, un metge de campanya que mai s'ha enfrontat a una operació de cervell pot consultar arxius o parlar amb un altre neurocirurgià no present, tota una revolució per a la telemedicina.

stats