Política 16/10/2016

Societat Civil Catalana reuneix centenars de persones a Barcelona en un "gest de rebel·lia"

L'entitat espanyolista celebra el 12-O denunciant que les institucions catalanes estan "segrestades pel nacionalisme"

Agències
2 min
Una imatge dels participants en l'acte espanyolista

BarcelonaCentenars de persones (1.400 segons la Guàrdia Urbana) han celebrat aquest diumenge el Dia de la Hispanitat en un acte al parc de Can Dragó de Barcelona organitzat per Societat Civil Catalana (SCC) amb el lema "Espanya sona bé". L'acte s'hauria d'haver celebrat el 12 d'octubre però es va suspendre per la pluja. El president de SCC, Rafael Arenas, ha assegurat que tots els participants estaven fent un "gest de rebel·lia", ja que ha lamentat que actualment no sigui "normal" poder celebrar la festa nacional espanyola.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Arenas ha assegurat que les institucions catalanes estan "segrestades pel nacionalisme" i ha reivindicat els beneficis que, segons ell, comporta per als catalans formar part de l'estat espanyol. "No ho aconseguiran", ha dit, fent referència a la independència de Catalunya. L'acte ha comptat amb la presència de polítics de la majoria de formacions unionistes del Parlament, és a dir, el PPC, C's i el PSC. Inés Arrimadas i Xavier García Albiol han participat en l'acte.

Diverses paradetes informatives de SCC, actuacions musicals, un espectacle pirotècnic i un gran globus aerostàtic amb el logotip de SCC han estat alguns dels elements de la commemoració. A l'escenari hi han pujat 15 persones de diverses procedències i professions, algunes d'elles vinculades a Societat Civil Catalana. Cada persona portava un cartell amb una lletra i, quan tots s'ajuntaven, es formava el lema de l'acte, "España suena bien". La primera 'e' era d''excel·lència', la 's' de 'sabor', la 'p' de 'pluralitat', la 'a' d''Amèrica', la 'ñ' d''espanyol', la 'a' d''art', la 's' de 'solidaritat', la 'u' d''universitat', la 'e' d''economia', la 'n' de 'naturalesa', la 'a' d''azul', la 'b' de 'benestar', la 'i' d''innovació', la 'e' d''enoturisme' i la 'n' de 'nació'.

El president de l'entitat ha reivindicat que els catalans també s'han de sentir orgullosos de formar part de l'estat espanyol. Ha dit que els ciutadans espanyols han de "poder venir sense crear fronteres" i ha assegurat que "això continuarà sent així". A més, Arenas ha volgut destacar els beneficis que, com a membres de l'estat espanyol i de la Unió Europea, tenen també els catalans amb un passaport "que obre la porta a altres països" o una sanitat "de referència". "Podem millorar, però tenim un excel·lent punt de partida", ha dit.

Arenas ha fet referència a la situació "excepcional" que, segons ell, viu Catalunya, "on els independentistes i el Govern intenten arrossegar els catalans fora dels límits de la Constitució", un procés que, ha dit, és "il·legítim".

stats