Política 15/06/2017

La reunió entre Puigdemont i Domènech serà dilluns 19 de juny

Sobre la taula hi haurà les garanties per celebrar el referèndum i la presentació oficial de Catalunya en Comú al president de la Generalitat

Ara
1 min
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el coordinador general de Catalunya en Comú, Xavier Domènech.

BarcelonaEl president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el coordinador general de Catalunya en Comú, Xavier Domènech, es reuniran finalment el dilluns 19 de juny, segons ha avançat l'agència EFE. La trobada –a la qual també acudirà el vicepresident Oriol Junqueras–, a petició del Govern i encara amb detalls per tancar, posarà el referèndum de l'1 d'octubre sobre la taula.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Puigdemont ja es va reunir amb Domènech abans de la conferència que va pronunciar a Madrid ara fa tres setmanes. Aleshores, el secretari general de Podem, Pablo Iglesias, els va acompanyar, i també el portaveu del PDECat al Congrés, Carles Campuzano. La reunió va ser cordial, tot i que fonts dels comuns remarquen que no se’ls van oferir detalls dels plans del Govern. Això és, de fet, el que han estat reivindicant des de fa setmanes, també des del Parlament, on CSQP ha instat repetidament ERC i el PDECat que facin pública la llei de transitorietat jurídica perquè la ciutadania la pugui conèixer i perquè la Comissió de Venècia la pugui avaluar.

Per aquest motiu, aquest dilluns Domènech vol preguntar a Puigdemont per les garanties que preveu l'executiu –els comuns s’han fixat el 8 de juliol com a data per decidir la seva posició de cara al referèndum unilateral–. A banda, el líder de Catalunya en Comú explicarà a Puigdemont la creació del nou espai dels comuns i vol plantejar-li aspectes com la corrupció i l'emergència social a Catalunya, segons fonts dels comuns.

stats