Política 05/06/2014

La proclamació de Felip VI: sense missa però amb desfilada militar

La parada es farà davant del Palau de les Corts, després de la sessió solemne que segellarà el relleu en el tron espanyol

Efe
1 min
El príncep Felip, durant un acte militar aquest dimarts a Madrid, l'endemà de l'abdicació del rei Joan Carles / GETTY IMAGES

MadridLa proclamació del Felip VI com a rei d'Espanya serà en una sessió solemne de les Corts –Congrés i Senat reunits– a l'hemicicle de la cambra baixa, i anirà seguida d'una desfilada militar a les portes del Palau de les Corts. Per tant, no hi haurà una missa posterior –com sí que va passar amb l'entronització del seu pare, Joan Carles I, l'any 1975–, però sí parada militar.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tot i que encara no estan tancats els detalls d'aquesta cerimònia, la Casa del Rei compta que segueixi un format similar a la del seu pare, amb Felip vestit amb l'uniforme de capità general dels exèrcits, com a cap suprem de les forces armades espanyoles.

Previsiblement hi haurà un discurs del president de les Corts, Jesús Posada, seguit del jurament previst en la Constitució i, després, una al·locució a càrrec del nou rei.

Això sí, serà un discurs "de fons", segons fonts de la Zarzuela, escrit pel futur monarca amb l'ajuda dels seus col·laboradors de la casa reial, i del qual tindrà coneixement el govern espanyol, que podrà fer-hi aportacions.

Felip VI pronunciarà el discurs en presència de diputats, senadors i representants de les altes institucions de l'Estat. Encara no se sap si hi aniran les seves germanes, les infantes Helena i Cristina, ni si hi seran els pares, Joan Carles i Sofia.

El que sí que és segur és que no hi haurà al Palau de les Corts caps d'estat estrangers ni representació de les cases reials europees, i tampoc s'ha previst per als dies posteriors cap recepció per part dels nous reis.

stats