Política 20/02/2017

C's exigeix al president de Múrcia que dimiteixi pel cas Auditori

Mariano Rajoy reclama la "presumpció d'innocència" del mandatari popular, que governa amb el suport del partit taronja

Efe
2 min
La Guàrdia Civil demana imputar el president de Múrcia per corrupció

MúrciaEl president de Múrcia, Pedro Antonio Sánchez, declararà el 6 de març en qualitat d'investigat pel cas Auditori, pels presumptes delictes de prevaricació continuada, frau, falsedat en document oficial i malversació de cabals públics. La investigació del president murcià por tenir unes conseqüències immediates, ja que l'acord amb Ciutadans que va permetre que el PP governés la regió advertia que si algun càrrec públic o de partit era investigat per corrupció política seria apartat fins que hi hagués un procés judicial que l'absolgués.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El portaveu de Ciutadans a Múrcia, Miguel Sánchez, ha recordat aquest dilluns l'acord d'investidura, tancat el juny del 2015, i li ha demanat al president que "compleixi amb el compromís que ha adquirit amb els murcians i dimiteixi, en virtut de la seva paraula, de l'acord d'investidura i de la llei de transparència". Sánchez s'ha mostrat "convençut que el president complirà amb la seva paraula". Ciutadans no va entrar al govern de Múrcia però va investir el president i ha donat suport als pressupostos.

La Fiscalia va considerar que no calia investigar Pedro Antonio Sánchez però el Tribunal Superior de Justícia de Múrcia ha decidit seguir endavant i l'ha citat a declarar per, presumptament, haver comès els delictes de malversació de cabals públics, prevaricació, frau i falsificació de documents.

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha demanat "prudència" després de conèixer la imputació i ha defensat el "dret" que té Pedro Antonio Sánchez a la presumpció d'innocència. Des de Màlaga, en roda de premsa amb el president francès, François Hollande, ha recordat que s'han arxivat fins a 16 denúncies en contra del president de Múrcia. Descarta doncs, de moment, forçar la seva dimissió.

El jutge atribueix tres delictes al president de MúrciaL'instructor del cas Púnica, el jutge de l'Audiència Nacional Eloy Velasco, va dictar una interlocutòria en la qual conforma la peça relativa a les activitats de la trama a Múrcia i atribueix la possible comissió dels delictes de frau, suborn i revelació d'informació reservada al president de Múrcia i, també, la senadora del PP Pilar Barreiro.

La presumpta activitat criminal del president murcià estaria suposadament relacionada, segons Velasco, amb el fet de concertar amb empreses per arreglar contractes de formació de la conselleria d'Educació, amb la finalitat de realitzar, en realitat, treballs particulars de reputació a internet i a les xarxes socials per reformar la seva imatge de cara a postular-se com a president de Múrcia.

stats