Política 30/09/2017

62% de participació i 83% a favor del 'sí': l'enquesta del diari escocès 'The National'

El rotatiu ofereix un sondeig a partir de 3.300 enquestes i la publica en català

Ara
1 min
62% de participació i 83% a favor del sí: l'enquesta del diari escocès 'The National'

BarcelonaLa participació al referèndum serà del 62%, i un 83% dels votants es decantaran pel 'sí', segons l'enquesta que publica aquest dissabte el diari escocès 'The National', que a la seva web ofereix l'anàlisi del sondeig tant en anglès –és la notícia d'obertura de la portada aquest dissabte al matí– com en català.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El sondeig es basa en 3.300 enquestes telefòniques que s'han fet al llarg de les últimes tres setmanes, i planteja dos escenaris: que el govern espanyol boicotegi el referèndum o bé que el toleri.

En el primer cas, un 62% dels enquestats aniria a votar, mentre que l'abstenció seria del 38%. El nombre de vots afirmatius arribaria al 83%, el 'no' es quedaria amb un 16%, i un 2% votarien en blanc o nul. Segons aquesta projecció, el 'sí' superaria els 2,7 milions de vots, i el 'no' n'obtindria 527.000.

En el supòsit d'un referèndum pactat amb l'Estat, la participació s'enfilaria fins al 77% i el 'sí' continuaria guanyant còmodament, tot i que el seu percentatge baixaria fins al 66%, per un 32% de vots negatius.

El president de l'ANC, Jordi Sànchez, ha valorat aquests resultats en declaracions a 'The National': "L'enquesta confirma que hi ha una majoria de la població que vol votar i ho farà, i que això no pot ser aturat per cap policia ni cap estat d'emergència".

stats