Política 24/02/2013

L'alcalde de Valls "deplora" que la CUP contractés Método 3 per investigar el seu pare

Albert Batet lamenta "el joc brut" per la contractació d'una agència per obtenir unes dades que són públiques. Matisa que els 16 terrenys que diu l'informe que va adquirir el seu pare entre el 2005 i el 2009 ja formaven part del patrimoni familiar

S.g.
2 min

VallsL'alcalde de Valls, Albert Batet, ha lamentat que la CUP contractés l'empresa Método 3 per investigar el seu pare el 2010, tal com ha reconegut la formació, i en deplora el "joc brut". Batet manifesta la seva "absoluta perplexitat" pels fets i considera que "en política no tot s'hi val". També assegura que li "dol moltíssim" que hagin volgut investigar la seva família, i matisa que és fals que el seu pare adquirís 16 solars entre el 2005 i el 2009, tal com apunta l'informe de Método 3.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Batet, que també és diputat de CiU al Parlament, ha explicat a l'ARA que l'any 2005 el seu pare i el seu tiet van crear la societat Imbatet SL per aplegar tot el patrimoni familiar. El seu avi i la seva àvia es dedicaven al sector de la carn de porcs i pollastres i al seu corresponent transport. Quan va morir l'avi, Imbatet també va sumar la seva part de patrimoni, amb la qual cosa tots els terrenys que Método tres diu que es van adquirir en quatre anys són, segons Batet, "fruit del treball familiar de 30 i 40 anys".

La CUP ha explicat que els havien arribat informacions que la família Batet podia haver comprat terrenys al voltant del polígon industrial just abans que comencés la reforma del pla urbanístic, i sospitaven que en podien treure algun benefici. L'alcalde ha criticat que la CUP no acudís al registre de la propietat o li preguntés personalment aquesta informació i contractés directament una empresa de detectius.

L'alcalde de Valls descarta per ara emprendre mesures legals contra la CUP, perquè no vol "embolicar encara més" un assumpte que afecta la seva família. A més, ha recordat que el POUM es va aprovar fa un any amb els vots favorables de tots els grups municipals excepte la CUP, que es va abstenir.

stats