Política 18/05/2017

La jutge degana de Barcelona afirma que "comprar urnes no és delicte, però el TC va prohibir certs actes"

Mercè Caso defensa el pacte entre Millet i Montull i la fiscalia de rebaixa de petició de penes: "No es tracta d'un mercadeig, sinó que, en la mesura que confessen, estan col·laborant amb la justícia"

Ara
1 min
Mercè Caso ha sigut rescollida degana dels jutjats de Barcelona

BarcelonaMercè Caso, la jutgessa degana de Barcelona des del 2013, i que ha sigut reescollida recentment, opina que comprar urnes "no és un delicte". Segons ha explicat Caso en una entrevista a TV3, el problema és que "el TC va donar una ordre concreta prohibint certs actes". Ho ha dit en referència a la querella de la fiscalia contra Meritxell Borràs per la compra d'urnes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Pacte Millet-Fiscalia

Preguntada sobre la rebaixa de petició de penes de presó als autors confessos del saqueig del Palau, Fèlix Millet i Jordi Montull, la jutgessa degana ha comentat que aquesta és "una possibilitat perfectament legal i habitual". Ha precisat que aquest tipus de pacte "no és un mercadeig, sinó que, en la mesura que confessen, estan col·laborant amb la justícia", i tenen una contraprestació. Caso ha dit que aquests pactes "passen a molts altres tipus de procediments que no tenen aquesta repercussió mediàtica".

Judicialització

Finalment, Mercè Caso ha parlat de les manifestacions davant del TSJC durant el judici del 9-N o quan han anat a declarar els membres de la mesa del Parlament. "És legítim, i estan en el seu dret, que els ciutadans es manifestin aquí, però que sigui un poder de Catalunya qui es planti aquí davant em sembla inaudit, inèdit i inadequat". "Els tribunals no anem a buscar els casos que jutgem, ens els posem sobre la taula i fem el nostre paper", ha afegit.

stats