Política 11/01/2016

Més acusats que manifestants

El judici del cas Nóos ja està en marxa amb una gran expectació mediàtica

Jaume Vinyas
2 min

PalmaTranquil·litat absoluta en l’inici del judici pel cas Nóos. L’arribada dels 18 acusats a l’edifici de l’Escola Balear de l’Administració Pública (EBAP) s’ha produït amb total normalitat i sota mesures extremes de seguretat. Els mitjans gràfics han estat citats a les 06.30 h, mentre que els periodistes han pogut accedir a la sala de premsa a partir de les 07.00 h. Tot i que hi havia 590 periodistes acreditats, el procés de comprovació d’acreditacions i els controls de seguretat s’han desenvolupat sense incidències.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els acusats han anat arribant de manera escalonada a l’EBAP. Els més matiners, la infanta Cristina i Iñaki Urdangarin, que han travessat a les 08.11 h la pluja de flaixos junts i amb posat seriós. Vint minuts més tard apareixien l’exsoci d’Urdangarin, Diego Torres, i la seva dona, Ana María Tejeiro. El fiscal anticorrupció Pedro Horrach ha saludat els mitjans de comunicació, i que l’expresident Jaume Matas s’ha presentat a l’EBAP amb un posat molt seriós, tres minuts després.

Només s’ha dirigit als mitjans de comunicació l’advocada del sindicat d’ultradreta Manos Limpias. Virginia López Negrete ha afirmat que "tots els ciutadans som iguals davant la llei, per tant, no es poden aplicar doctrines anacròniques", en referència a la possibilitat que la infanta Cristina sigui eximida del judici en aplicació de l’anomenada doctrina Botín.

Quan la majoria d’acusats ja eren dins l’EBAP, han aparegut els primers manifestants convocats per la Unió Cívica per la República (UPxC) en rebuig a la presència dels antics ducs de Palma. Finalment, només s’hi han concentrat 14 persones, però han viscut el seu moment de glòria. Alguns han arribat a concedir una desena d’entrevistes. El portaveu de l’UPxC, Miquel Mascaró, ha demanat als jutges i a la Fiscalia que actuïn "sense complexos". Als acusats els ha reclamat "que tornin els diners".

Minuts després, els mitjans gràfics ja havien desmuntat la paradeta. La gran majoria dels periodistes s’han traslladat a la sala de premsa i als bars contigus.

590 periodistes estan acreditats.
stats