Política 20/05/2017

El govern espanyol insisteix que Puigdemont vagi al Congrés perquè "és la seu de la sobirania nacional"

El ministre de l'Interior ha dit aquest dissabte que "tots els aspectes relatius a la sobirania nacional els decidim els espanyols"

Europa Press
1 min
Juan Ignacio Zoido és el ministre de l'Interior

AlmeriaEl ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, ha reiterat aquest dissabte que el Congrés de Diputats és "la seu de la sobirania nacional" i, per tant, el lloc en el qual el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha d'acudir per "iniciar un determinat procés" o donar a conèixer "un determinat projecte o pla".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En roda de premsa a Almeria, Zoido ha incidit que "tots els aspectes relatius a la sobirania nacional els decidim tots els espanyols", i ha reiterat la invitació de la vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, al fet que Puigdemont acudeixi la cambra baixa per "parlar davant de tots els representants dels espanyols". Zoido, per a qui el president del Govern, Mariano Rajoy, ha estat "molt clar en aquesta matèria", ha considerat que l'oferiment de la vicepresidenta és "absolutament educat, raonable i és el que ha de ser" si el president català vol exposar el seu projecte.

Les paraules del representant de l'executiu arriben després que el president de la Generalitat afirmés aquest divendres que acceptaria portar el referèndum a Congrés –i també al Parlament– si primer arriba a un "acord" amb el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, sobre com ha de ser aquesta consulta. El president català vol primer un acord amb el govern central sobre el referèndum i després anar a les cambres legislatives: "El Govern està disposat a negociar el referèndum amb el govern. En cas d'arribar a un acord, els dos governs el sotmetran als respectius parlaments", ha apuntat Puigdemont.

stats