Política 24/05/2017

La delegació del govern espanyol estudia accions legals per la crema de la foto del rei en el concert contra la censura

Grups com Txarango, Albert Pla, Mishima o KOP van participar diumenge en l'acte celebrat a Badalona, que volia mostrar el seu rebuig a les sentències judicials que han afectat músics com el raper Valtonyc

Ara
1 min
Diversos músics i activistes implicats en la campanya 'No callarem' i que participaran al concert col·lectiu del 21 de maig a Badalona

BarcelonaLa delegació del govern espanyol estudia accions legals per la crema de la foto del rei que es va fer en el concert d'aquest diumenge a Badalona. Segons ha avançat Badalona Comunicació i han confirmat fonts de la delegació del govern espanyol a l'ARA, s'ha encarregat un informe jurídic per investigar aquesta acció i també algunes de les cançons que es van interpretar.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Albert Pla, Mishima, Txarango, Fermin Muguruza, Za! i Maria Arnal i Marcel Bagés van ser alguns dels grups que van participar en el concert per la llibertat i contra la censura sota el lema de #NoCallarem. Els músics volien mostrar el seu rebuig per les denúncies i sentències judicials que han rebut en els últims mesos, com per exemple la del raper mallorquí Valtonyc, que va ser condemnat a tres anys i mig de presó.

De fet, el judici a Valtonyc és l'origen del col·lectiu No Callarem, una plataforma que aplega diferents entitats com l'Ateneu Popular de 9 Barris, el Sindicat de Músics Activistes de Catalunya (SMAC!) i Defensem els Drets Humans, entre altres. En l'organització del concert també hi va participar l'Ajuntament de Badalona, així com també la CUP i Barcelona en Comú.

stats