Política 16/05/2017

El Govern convida formalment Rajoy a la conferència de Puigdemont a Madrid

Munté reitera que la data del referèndum no es coneixerà fins que no es rebi la resposta del govern espanyol

Gerard Pruna
1 min
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el vicepresident, Oriol Junqueras

BarcelonaCap novetat sobre la data del referèndum fins que no es doni per tancada la via pactada. Així doncs, el Govern esperarà que passi l'acte del Pacte Nacional pel Referèndum divendres a Barcelona i la conferència del president de la Generalitat, Carles Puigdemont; del vicepresident, Oriol Junqueras, i el conseller d'Exteriors, Raül Romeva, abans de fer qualsevol anunci. Tanmateix, sobre la taula ja hi ha algunes dates marcades en vermell, entre les quals, la del diumenge 1 d'octubre. Una data que, segons fonts sobiranistes, cada cop té més opcions.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El que sí que avança són els preparatius de la conferència del dia 22 a Madrid. La consellera de Presidència i portaveu del Govern, Neus Munté, ha explicat que ja s'han cursat invitacions formals a diferents líders polítics estatals, entre els quals, el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, i els seus ministres. Tanmateix, la consellera ha explicat que no han rebut resposta per part del govern espanyol, i ha lamentat que l'exministre d'Exteriors José Manuel García Margallo s'hagi mostrat contrari a assistir-hi.

Pel que fa a la data del referèndum, però, Munté ha insistit que cal seguir esperant a veure quina és la resposta de l'Estat a l'última oferta del Govern abans de parlar de la data i la pregunta de la consulta. Per això, ha titllat d'"especulacions" les informacions que apunten que el referèndum podria celebrar-se l'1 d'octubre, tot i que ha admès que és una data tan possible com d'altres.

stats