Política 20/10/2011

Zapatero: "La nostra serà una democràcia sense terrorisme però no sense memòria"

El president espanyol ha comparegut a la Moncloa per valorar el comunicat i ha dit que correspondrà al nou govern espanyol gestionar aquesta nova situació

Joan Rusiñol
1 min

MadridEl president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha reconegut que el comunicat d'ETA és "d'importància transcendental" i aposta per reafirmar-se en "la llibertat, la d'Espanya". Ha subratllat el paper dels ministres de l'Interior, de les forces de seguretat i la col·laboració de França. Zapatero ha dit que té "la legítima satisfacció per la victòria de la democràcia i de la raó". "La nostra serà una democràcia sense terrorisme, però no una democràcia sense memòria. La memòria de les víctimes", ha dit. El president espanyol ha dit que el gest d'ETA és fruit de la "determinació, serenitat i feremesa" de la societat espanyola.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El mandatari ha estat el primer dirigent espanyol a valorar de forma oficial i solemne el comunicat. Després, un cop fixada la posició, compareixen els dos candidats a succeir-lo a la Moncloa, Mariano Rajoy i Alfredo Pérez Rubalcaba. Cal recordar que Zapatero ja va coordinar dilluns, per telèfon, amb el líder del PP l'estratègia a posar en marxa després de la Conferència de Pau de Sant Sebastià. Ahir, tant des de la Moncloa com des de la seu popular ja donaven per fet una resposta d'ETA ser imminent, tal com explica l'ARA avui dijous en la seva edició de paper.

stats