Política 26/07/2016

EL TSJC multa amb 3.000 euros Manos Limpias per difondre la declaració d'Artur Mas

El Tribunal recorda que només el sindicat tenia el vídeo amb les declaracions per la causa del 9N

Ara
1 min
Artur Mas va declarar com a imputat davant el TSJC el 15 d’octubre passat.

BarcelonaEl Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha imposat una multa de 3.000 euros al sindicat Manos Limpias per la difusió de la declaració judicial de l'expresident de la Generalitat Artur Mas en la causa sobre la consulta del 9 de novembre de 2014.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En l'auto, el magistrat argumenta que Manos Limpias va demanar les imatges a principis d'any, mentre que la resta de les parts, defenses i fiscalia, hi van renunciar. El sindicat va ser alertat que difondre les imatges podia suposar una multa d'entre 500 i 10.000 euros. El 9 de març se li van entregar les imatges, i setmanes després Manos Limpias va ser expulsada del procés perquè no compartia amb la resta d'acusacions populars la línia d'acusació.

Així, el tribunal considera que Manos Limpias és responsable de la filtració, ja que era l'única part que tenia les imatges i, per tant, o les ha filtrat directament o va fer una "deixa imprudent dels seus deures processals per tal de preservar el secret de sumari" en facilitar a tercers la declaració de Mas, que va ser publicada per un diari digital.

stats