Política 04/05/2015

El TSJC exigeix 3.000 euros de fiança a cada acusació popular per la causa del 9-N

Manos Limpias dirigirà les sis acusacions contra Mas, Ortega i Rigau

Europa Press
1 min
La mobilització del 9-N ha de tenir conseqüències polítiques. El president Mas  no pot ignorar l’opinió dels ciutadans que ell mateix va portar a les urnes.

BarcelonaEl Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) exigeix una fiança de 3.000 euros a cadascuna de les acusacions particulars per poder seguir personades en la causa oberta contra el president de la Generalitat, Artur Mas, la vicepresidenta, Joana Ortega, i la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, per la consulta alternativa sobre la independència del 9 de novembre de 2014.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una interlocutòria a la qual ha tingut accés Europa Press, la sala civil i penal del TSJC ha imposat aquesta quantitat al sindicat Manos Limpias, als partits UPyD i Vox, a l'Associació Pro Justícia XXI i al Sindicat Professional de Policia i d'Unió Federal de Policia, mentre que per a Alberto Delgado l'exigència és de 300 euros.

Justifica aquesta quantitat perquè es tracta d'un cas de "transcendència mediàtica" i complex. A més, argumenta que en casos similars el Tribunal Suprem (TS) ha imposat també 3.000 euros.

Manos Limpias encapçalarà l'acusació

El TSJC també ha dictat que les sis acusacions particulars han d'actuar sota una mateixa direcció i representació encapçalada per Manos Limpias, "tret que, actuant d'acord, proposin una altra resolució". Un canvi que hauria d'avalar el tribunal.

La Fiscalia i les defenses de Mas, Ortega i Rigau s'havien posicionat a favor que l'acusació es dugués a terme sota una única direcció, que el sindicat Manos Limpias va demanar exercir. Ara bé, la resta d'acusacions van considerar que cadascuna hauria de tenir la seva pròpia representació lletrada.

stats