Política 28/06/2017

La fiscalia demana al Suprem que desestimi els recursos de Mas, Ortega i Rigau per la causa del 9-N

Insisteix en la desobediència al TC i veu innecessari que s'obri una vista oral

Ara
1 min
Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau, en una imatge d'arxiu

BarcelonaLa fiscalia ha presentat un informe a la sala segona del Tribunal Suprem en què demana que desestimi els recursos a la sentència del TSJC sobre Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau per la causa del 9-N.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El fiscal sol·licita al tribunal que no admeti els motius de reconsideració que al·leguen els responsables del procés participatiu. En un document de més de 50 pàgines, nega la pertinència de cadascun dels raonaments que van presentar les defenses de Mas, Ortega i Rigau. Per això, el fiscal Jaime Moreno Verdejo considera innecessari que se celebri una vista oral.

Els implicats van invocar els drets constitucionals a la participació i a la llibertat ideològica i d'expressió en el recurs que van presentar davant el Suprem perquè se'ls absolgui. A més, neguen haver desobeït les ordres del Tribunal Constitucional (TC).

Arran del judici que va tenir lloc al TSJC, l'expresident té una pena d'inhabilitació de dos anys, l'exvicepresidenta d'un any i nou mesos i l'exconsellera d'Ensenyament i diputada al Parlament Irene Rigau d'un any i mig.

stats