Política 24/06/2014

El Senat preveu aprovar l'aforament del rei Joan Carles el 9 o 10 juliol

La cambra alta encara ha de convocar un ple per al mes vinent, en què a més del blindatge legal a l'anterior monarca s'aprovaria el sostre de despesa per al 2015 i altres lleis pendents

Efe
1 min

MadridEl Senat estudia les dates del 9 i 10 de juliol per a l'aprovació definitiva del projecte de llei que reforma la llei del poder judicial, que permetrà l'aforament del rei Joan Carles I i que serà tramitada per via d'urgència. La mesa de la cambra alta espanyola ha acordat avui el tràmit d'urgència per a aquesta reforma legal, a petició del grup popular i amb l'abstenció del PSOE i de CiU, han informat fonts del Senat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El tràmit d'urgència escurça els terminis de la tramitació parlamentària, de manera que permetrà que l'aforament s'aprovi al juliol i no al setembre, com hauria passat si s'hagués tramitat per via ordinària.

El Senat ha de convocar encara un ple per al mes de juliol, en què a més de l'aforament s'aprovaria el sostre de despesa per al 2015 i altres lleis pendents.

El Congrés aprovarà el sostre de despesa el proper 8 de juliol i la intenció del Senat és celebrar ple l'endemà i incloure la reforma legal que permetrà l'aforament del rei Joan Carles.

En haver-se acordat avui el tràmit d'urgència i una vegada que el projecte de llei de reforma de la llei del poder judicial entri a la Cambra, els grups disposaran de quatre dies per a la presentació d'esmenes.

El PSOE ha demanat que el ple del 9 de juliol es tracti com un ple ordinari amb sessió de control a l'Executiu, el que suposaria retardar al 10 l'aprovació de la reforma legal per incloure entre els aforats al rei Joan Carles i la reina Sofia, a més de la reina Letizia ia la Princesa d'Astúries, per tal que només puguin ser enjudiciats pel Tribunal Suprem.

stats