Política 23/08/2016

Santi Vila: "La política catalana no la poden marcar les ocurrències dels extremistes"

El conseller de Cultura carrega contra aquells que volen "accelerar" el procés per "acontentar els més eixelebrats i revolucionaris"

Ara
2 min
Santi Vila: “Incrementar en 50 milions el pressupost seria insòlit”

BarcelonaEl conseller de Cultura, Santi Vila, continua la seva batalla particular contra el referèndum unilateral d'independència que ha abanderat la CUP i també l'ANC. "La política catalana no la poden marcar les ocurrències dels extremistes", ha considerat en una entrevista a TV3 en què ha recordat que ja hi ha un full de ruta acordat i un consens al voltant del camí a seguir fins a l'estat propi. A més, ha carregat contra aquelles iniciatives que pretenen "accelerar" el procés d'independència per "acontentar els més eixelebrats i revolucionaris" mentre s'"incomoda els sectors més tranquils" de la societat catalana.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En aquest sentit, preguntat per si cal buscar nous socis per tirar endavant la qüestió de confiança a banda de la CUP, Vila ha cridat a buscar altres espais polítics amb qui entendre's. Ha posat en valor el "denominador comú" que uneix l'independentisme amb el sobiranisme de Catalunya Sí que es Pot, ja que la formació política de Lluís Rabell també defensa un referèndum a Catalunya. Ara bé, Vila ha fet una petició als 'comuns': que abandonin l'"interès partidista" i es posin a "ajudar" el Govern per tirar endavant el procés.

"És molt important que generosament els partits abandonin la seva agenda d'interès partidista i ajudin el Govern", ha considerat.

El rumb del Partit Demòcrata

Després de la pujada de tensió entre ERC i els 'comuns', Vila ha marcat distàncies amb les esquerres i ha asseverat que no pertoca al Partit Demòcrata entrar a seduir aquest espai polític. "Representem un altre model de societat", ha dit, i ha afegit que no poden fer "seguidisme" de polítiques que no són les seves perquè s'"aniran fent petits".

stats