Política 19/06/2017

Santamaría demana al sobiranisme que "s'assossegui" per trobar una solució al conflicte polític català

La vicepresidenta del govern espanyol assegura que la recepta no ha de passar per força per una reforma de la Constitució, però pronostica que fins al 2 d'octubre no podrà asseure's a parlar amb els líders independentistes perquè ara van massa "accelerats"

Mireia Esteve
2 min
La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, durant la presentació del llibre de José María Lassalle

BarcelonaLa vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha tornat a visitar Barcelona i aquest cop ho ha fet per presentar el llibre 'Contra el populisme', de José María Lassalle, secretari d'estat de Societat de la Informació. En la presentació, Santamaría ha fet una crítica frontal als populismes i ha aprofitat per demanar al sobiranisme -que Lassalle també ha posat dins el sac dels populismes- per demanar-li que "s'assossegui" perquè considera que els líders independentistes ara van massa "accelerats" per asseure's a parlar amb ells. Per això, ha pronosticat que fins l'endemà de l'1 d'octubre no podrà parlar amb cap dirigent sobiranista que tingui "el cap fred".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Santamaría ha insistit en el diàleg en el marc de la llei. En aquest sentit, ha afirmat que l'encaix territorial de Catalunya es pot fer de "moltes maneres" i la solució "no passa sempre per una reforma de la Constitució". L'important, per a la vicepresidenta, és que la carta magna pugui servir "per a les majories i les minories". Precisament, Santamaría ha deixat clar que "una minoria no pot dir que la llei no serveix" i buscar altres maneres per fer complir els seus objectius.

El problema que ha posat en relleu la vicepresidenta és, sobretot, "l'acceleració" amb què treballen, ha assegurat, els líders polítics independentistes, un fet que considera un problema perquè creu que per trobar "encaixos" no es pot fer per aquesta via, és a dir, amb una data a l'horitzó per celebrar el referèndum, ha explicat. Per això, ha exigit al sobiranisme que deixi de "buscar la provocació".

L'acte de presentació del llibre ha servit perquè la vicepresidenta apuntés directament a Podem com a exemple més clar dels populismes. Lassalle, de fet, ha qualificat Barcelona com el "laboratori" dels populismes, en referència al partit d'Ada Colau, però també al moviment independentista. El Col·legi de Periodistes ha sigut l'espai que ha acollit aquesta presentació, que ha anat a càrrec del director de 'La Vanguardia', el periodista i escriptor Màrius Carol, i en la qual també han assistit el ministre de Turisme, Energia i Agenda Digital, Álvaro Nadal, a més de dirigents del PP català, com el seu secretari general, Santi Rodríguez, i el diputat popular Juan Milián.

stats