16/11/2012

De Sant Vicenç al món i 'olé'

2 min
El candidat d'ERC, Oriol Junqueras, que ahir no va fer míting. Com a alcalde de Sant Vicenç dels Horts va presidir el ple de la ciutat, que governa amb ICV i CiU.

SANT VICENÇ DELS HORTSA17 km de Barcelona, envoltada d'urbs controlades pels Celestinos Corbacho de torn, hi resisteix la vila republicana, sostenible, catalanista i democristiana de Sant Vicenç dels Horts. El poble que regenta l'alcalde Oriol Junqueras és el somni eròtic de qualsevol catalanista de centre: al consistori el grup del líder d'ERC fa pinya amb CiU i ICV contra el PP i el PSC. La sala de plens és tan petita que només hi cap una taula en forma de c per a l'alcalde i els vint regidors, i algunes cadires de plàstic horribles per als jubilats que deuen assistir regularment als espectacles.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Des del centre del lateral de la taula, assegut un pèl més elevat que els altres regidors, l'alcalde Junqueras presideix la sessió. Es tracta d'un ple etern que només pot suportar algú que estimi el poble i en què es discuteixen els mateixos temes que deuen discutir-se a Vic o a Tàrrega: si cal instal·lar unes càmeres de seguretat a l'escola dels salesians o no, si l'Ajuntament ha d'adherir-se a un programa de suport als afectats per la fibromiàlgia o no o si convé gastar-se 16.000 euros a posar wifi als edificis públics. El PSC creu que no toca gastar en wifi però el batlle Junqueras s'hi posa fort i servidora aixecaria la mà per donar-li suport, bàsicament per no haver de preguntar al padrí del costat el nom dels regidors, perquè el pressupost municipal no ha donat ni per a uns rètols.

El ple es posa interessant quan l'alcalde exposa que l'Ajuntament no efectuarà la paga extra de Nadal als seus treballadors. El PSC es queixa i aleshores Junqueras mossega fort: "Nosaltres voldríem un marc legal nou i per això som independentistes. Però mentre no el tinguem, en tant que administració pública responsable, hem de complir el decret d'estabilitat pressupostària del PP. No donarem paga extra perquè la llei ho prohibeix".

L'alcalde torero

I aleshores, torero, afegeix: "I si us voleu saltar la llei espanyola, a ERC hi trobareu un lloc", etziba. El regidor del PSC se'l mira, ens mira als periodistes que ocasionalment som avui a la sala i li ve a dir que si vol fer política en majúscules s'ha equivocat de lloc. I d'una banda és cert que la política municipal funciona a banda, perquè el PP presenta una moció d'urgència per evitar més " desaucis " [sic], que diu el seu regidor. Però de l'altra és fals, perquè aquest ajuntament dóna suport al conveni entre l'Agència Tributària de Catalunya i les quatre diputacions per futures col·laboracions.

Junqueras fa país -i campanya- des de Sant Vicenç i la veritat és que si mossegués tan astutament els diputats socialistes com els pobres regidors del seu ajuntament ERC arrasaria. Confiem que si mai li toqués plantejar els mateixos temes de Sant Vicenç dels Horts a Brussel·les conservaria la bravura, però sobretot que les forces que governen aquest ajuntament puguin emprendre accions de govern amb la mateixa unitat i fermesa, sigui en provat o davant dels mitjans.

stats