Política 03/04/2017

Rufián prefereix que el referèndum pregunti per la República Catalana i no per la continuïtat a Espanya

El portaveu adjunt d'ERC al Congrés remarca, però, que el partit "se sentirà còmode en qualsevol escenari"

Aleix Moldes
1 min
El diputat d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián

Barcelona"De les tres preguntes, la que personalment més m'agrada és la segona". Aquesta ha estat la reacció del portaveu adjunt d'ERC al Congrés dels Diputats, Gabriel Rufián, quan se li ha preguntat per les tres possibles preguntes que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va posar dissabte sobre la taula en una entrevista a Al-Jazeera. La segona qüestió, la que agrada a Rufián, és una de les que pregunta directament per la independència: "Vol que Catalunya esdevingui una república independent?".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Rufián defensa el republicanisme des de la tribuna del Congrés i se sent més còmode amb una pregunta que en parli directament. En tot cas, afegeix que ERC se sentirà "còmode" en qualsevol escenari.

De les tres possibles preguntes, la que més comentaris ha generat a les xarxes socials des de dissabte ha estat la que no pregunta directament per la independència. "Vol que Catalunya continuï formant part d'Espanya?". És la primera vegada que el president de la Generalitat la considera una possibilitat en cas que el Govern aconseguís pactar el referèndum amb l'Estat. Una opció que l'executiu sap que té pocs números d'esdevenir una realitat.

stats