Política 24/05/2017

Romeva pronuncia una conferència al Parlament irlandès

El conseller d'Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència també s'ha reunit amb el president del partit republicà Sinn Féin, Gerry Adams

Ara
1 min
Romeva pronuncia una conferència davant la House of the Oireachtas, el parlament irlandès

BarcelonaEl conseller d'Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, Raül Romeva, ha pronunciat aquest dimecres una conferència a Dublín davant la House of the Oirechtas, el Parlament irlandès. Romeva ha visitat la capital per acudir a la primera sessió de discussió sobre Catalunya, ja que seguint l'exemple de Westminster, la cambra baixa de la República d'Irlanda també compta amb el seu grup propi per a debatre el procés.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En el seu viatge a la capital irlandesa, Romeva també ha aprofitat per reunir-se amb el president del partit republicà d'Irlanda Sinn Féin, Gerry Adams explicar els passos que pretén seguir el Govern per convocar el referèndum d'independència a Catalunya.

L'anomenat Oireachtas Friends of Catalonia té com a objectius reforçar les relacions institucionals entre Catalunya i Irlanda, estrènyer els llaços comercials i potenciar la representació cultural i social catalana a Irlanda. Segons va informar l'ACN, el grup de discussió també farà un especial èmfasi en les relacions comercials entre Irlanda i Catalunya: actualment, el 24% de les exportacions de l'estat espanyol a Irlanda són catalanes, i es calcula que hi ha més de 500 empreses a Catalunya que exporten regularment a aquest país.

stats