Política 20/03/2017

Puigdemont rep una delegació de diputats danesos per abordar la situació política a Catalunya

El president insta els representants de Dinamarca a denunciar la "judicialització" del procés

Ara
1 min
Puigdemont rep una delegació de diputats danesos per abordar la situació política a Catalunya

BarcelonaSi bé recentment la trobada va ser amb representants francesos, aquest dilluns el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha mantingut una reunió amb diputats de Dinamarca al Palau. En la trobada, on també ha participat el consell d'Exteriors, Raül Romeva, i el secretari general de Diplocat, Albert Royo, el president els ha traslladat la situació catalana i, ha remarcat, el "compromís de celebrar el referèndum" com a molt tard al setembre.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En un comunicat, el departament de Presidència ha explicat que la delegació danesa estava formada per un diputat de l'Aliança Roja-Verda, un del Partit Popular Danès i un socialdemòcrata de les illes Fèroe. Puigdemont ha instat els diputats a "denunciar la judicialització que l'estat espanyol fa de la política catalana", després de les inhabilitacions d'Artur Mas, Irene Rigau i Joana Ortega pel procés participatiu del 9 de novembre.

És la segona reunió que manté Puigdemont d'aquestes característiques, ja deu dies enrere Puigdemont també va rebre a la Generalitat diputats francesos "interessats", segons el comunicat, a conèixer la situació política catalana.

La delegació francesa també es va trobar amb la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, que està investigada per haver permès la votació de les conclusions de procés constituent i l'aprovació de la resolució sobre el referèndum del debat de política general.

stats