Política 08/03/2017

Puigdemont defensa la presumpció d'innocència i assegura que el Govern actual no té "cap cas de corrupció política"

La CUP reclama a l'executiu que prengui mesures contra les males pràctiques i que no "blanquegi" la corrupció amb el procés d'independència

Núria Orriols / Mireia Esteve
2 min
Puigdemont defensa la presumpció d'innocència i assegura que el Govern actual no té "cap cas de corrupció política"

BarcelonaEn la sessió de control d'aquest dimecres ha planat el cas Palau. Mentre Fèlix Millet admetia que CDC s'havia finançat a través del Palau de la Música, el president, Carles Puigdemont, se sotmetia a la sessió de control de l'oposició. La primera pregunta, formulada per la CUP, ha sigut precisament sobre el cas Palau i la presumpta corrupció que afecta a Convergència. La diputada Anna Gabriel ha reclamant al Govern que faci polítiques efectives contra la corrupció i que vagi més enllà dels discurs. "No permetrem que ningú blanquegi la corrupció amb el procés d'independència", ha assegurat la diputada Anna Gabriel.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La cupaire ha titllat de "tapadora triangular" l'espoli del Palau i ha recordat que el "saqueig global" ascendeix als 34 milions d'euros. "Amb la confessió de Millet, Montull o Pujol el fang arriba a l'oasi català", ha dit Gabriel, que ha assegurat que la corrupció és "intrínseca" al sistema polític i econòmic. "La corrupció no té fronteres ni banderes", ha sentenciat.

A més, la diputada també s'ha referit implícitament al diputat Germà Gordó, que tot i no estar processat, sí que la Fiscalia l'assenyala com el controlador polític del 3%.

El cap de l'executiu català ha contestat a Gabriel que el Govern de la Generalitat actualment "no té cap cas de corrupció política" i s'ha mostrat compromès a aplicar mesures per eradicar-la. També ha demanat, però, que es respecti la presumpció d'innocència perquè és "molt perillós" –ha dit– estar en una societat en "sospita permanent".

Gabriel ha recordat la impunitat amb què es bellugava Millet per les institucions, recordant les presumptes irregularitats del cas de l'Hotel del Palau a l'Ajuntament de Barcelona, els seus tractes amb el ministeri de Cultura i el pagament de 6,6 milions de Ferrovial al CDC a canvi d'obra pública a través de Millet i Montull.

stats