Política 16/03/2015

Podem no creu que "interessi" ara als ciutadans debatre sobre el model d'estat i territorial

"És un debat que encara no hem obert", diu el secretari d'Organització del partit, Sergio Pascual, que evita així posicionar-se sobre la monarquia

Mariona Ferrer I Fornells
1 min
El secretari d'Organització de Podem, Sergio Pascual, en una roda de premsa / EFE

MadridPodem no veu prioritari debatre ara mateix quin ha de ser el model d'estat i territorial d'Espanya. És més, considera que aquest assumpte no interessa a la ciutadania espanyola, ara per ara. Així s'ha manifestat el secretari d'Organització del partit, Sergio Pascual, durant la roda de premsa posterior a l'executiva de Podem. Si bé el partit reclamava l'any passat, abans de la proclamació de Felip VI, que era necessari un referèndum per decidir qui havia de ser el pròxim cap d'estat, ara defensa que "aquest debat encara s'ha obert a Podem". "No crec que sigui l'assumpte que ara mateix interessi a la ciutadania espanyola", ha afegit Pascual.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La formació ha sol·licitat formalment a la Casa del Rei una audiència de Pablo Iglesias amb Felip VI. En una entrevista a Reuters, el líder de Podem assenyalava la setmana passada que preveu que la reunió sigui "aviat" perquè la Zarzuela li ha assegurat que es produirà. Iglesias va defenar que en aquesta reunió té la intenció de transmetre-li una de les seves reclamacions: la modificació del model d'estat de manera que el cap d'estat sigui escollit pels espanyols a través d'unes eleccions, com passa en d'altres països com França o els Estats Units. Tot i això, Iglesias creu que Felip VI "tindria moltes possibilitats de guanyar unes eleccions com a cap d'estat" perquè desperta una "enorme simpatia" entre els espanyols.

El secretari d'Organització de Podem, però, ha defensat que aquest encara no s'ha abordat a nivell intern, "igual que molts elements de la qüestió territorial". A més, ha afegit que l'audiència està sol·licitada però que la Zarzuela encara no els ha respost.

stats