Política 18/05/2017

Pedro Sánchez diu que si el PSOE pot pactar amb Podem a les autonomies, "per què no a nivell federal?"

L'ex secretari general insisteix que Catalunya és una nació però sense dret a decidir: "Una part no pot decidir pel tot"

Ara
2 min
Pedro Sánchez a la cadena SER

BarcelonaPedro Sánchez assegura que si guanya diumenge les primàries del PSOE seguirà buscant un pacte amb Podem, igual que abans de ser derrocat com a secretari general en el comitè general de l'1 d'octubre. Sánchez ha explicat en una entrevista a la Cadena SER que sobre els pactes amb Podem pensa el mateix que Susana Díaz: “Tinc la mateixa posició que té ella. Si cal pactar amb Podem, amb Ciutadans o amb altres per apartar el PP, si es pot fer a nivell autonòmic, per què no a nivell federal?”.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Relacionat amb això, i preguntat sobre la possibilitat de presentar una moció de censura contra Rajoy si guanya les primàries, Pedro Sánchez no ho ha descartat, encara que ha dit que depèn del suport que tingui, i ara mateix no és segur que el tingués: “No descarto una moció, però serà liderada pel PSOE, i sempre que prosperi, no per perdre-la”.

Catalunya

A Pedro Sánchez li han tornat a fer la pregunta clau, la que respon de manera més allunyada de Susana Díaz: Catalunya és una nació? "Sí, una nació cultural, però al capdavall, amb adjectiu o sense, estem parlant del mateix. La diferència amb els nacionalistes és en el dret a decidir, i per a nosaltres una part no pot decidir pel tot. En això no estem d’acord amb ells: la sobirania és de tot l’Estat, no s’ha de tocar l’article 2 de la Constitució". L'únic canvi a la Constitució que proposen és per "reforçar" el caràcter plurinacional de l'Estat.

"Som els únics que plantegem una solució al conflicte català". I per què no els voten?, li ha preguntat la periodista. "Sempre passa que entre l'immobilisme i el rupturisme hi ha poc espai", ha contestat.

stats