POLÈMICA CARTA
Política 31/08/2015

El PSOE comparteix la "tesi central" de la carta de González sobre Catalunya

Antonio Hernando descarta valorar la comparació que fa l'expresident espanyol entre l'independentisme i el nazisme i feixisme

Efe
1 min
El portaveu del PSOE al Congrés, Antonio Hernando, en roda de premsa / EFE

MadridLa direcció del PSOE comparteix amb l'expresident del govern espanyol Felipe González la "tesi central" de la seva carta a favor que Catalunya segueixi a Espanya perquè hi convé en el fet que "la negociació, el diàleg i l'acord" seran la via per aconseguir una solució a la deriva sobiranista. El portaveu del PSOE al Congrés, Antonio Hernando, ha expressat aquesta postura en ser preguntat sobre si l'executiva del partit està d'acord amb el text publicat per González a 'El País' i amb la comparació que fa entre Catalunya i l'Alemanya que va portar al nazisme. "On coincidim és en les tesis centrals de la carta, que són les d'un ciutadà i un president del govern que té un profund amor i estima per Catalunya, com creiem que tenen la immensa majoria de ciutadans de la resta d'Espanya, que no concep una Catalunya fora d'Espanya", ha sostingut Hernando.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una roda de premsa a la seu socialista de Ferraz, Hernando ha posat èmfasi en el fet que la "tesi central" de González és que "la negociació, el diàleg i l'acord seran el punt per arribar a solucions respecte a aquesta crisi". "En aquesta tesi central hi estem d'acord i hi coincidim", ha afegit el portaveu socialista, que ha eludit enjudiciar el comentari de González que el que viu Catalunya és "el més semblant a l'aventura alemanya o italiana dels anys 30 del segle passat".

stats