Política 04/12/2016

El PP veu "marge per arribar a acords" entre els governs català i espanyol però sense reformar la Constitució

Alejandro Fernández trobaria "molt saludable" una aliança amb PSC i C's a Catalunya

Acn
2 min
Alejandro Fernández substitueix Millo com a portaveu al Parlament

BarcelonaEl nou portaveu del PP al Parlament, Alejandro Fernández, veu "marge per arribar a acords" entre els governs català i espanyol en "moltíssims" àmbits, però sense necessitat de reformar la Constitució, com per exemple "les infraestructures, el finançament o l'educació". En una entrevista al 3/24, Fernández ha argumentat que "algunes de les coses" que Artur Mas va demanar al govern espanyol el 2012 no es van poder abordar per la situació econòmica, però ara "l'economia està millorant".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Fernández, que ha substituït recentment Enric Millo com a portaveu popular al Parlament, considera que una reforma constitucional hauria de tenir un "acord igual o superior" que quan es va aprovar el 1978, i no a partir de "fórmules unilaterals" que van "contra la convivència", en relació als plans independentistes del Govern. En aquesta línia, ha opinat que Catalunya hauria de seguir "l'exemple del País Basc" i del seu lehendakari, Iñigo Urkullu, que ha decidit "seguir el camí del sentit comú" i no el de "l'harakiri" que van emprendre primer Ibarretxe i després Artur Mas.

Així, ha afirmat que seria "molt saludable" que a Catalunya hi hagués "algun dia" un govern no independentista, i ha dit que l'única manera d'aconseguir-ho és a través d'un pacte entre Ciutadans, el PP i el PSC, com passa a l'Ajuntament de Tarragona, encara que ha admès que "no serà fàcil".

Nega que la política estigui "judicialitzada"

El portaveu dels populars ha negat que la política estigui "judicialitzada" i ha recordat que el Tribunal Constitucional ha donat la raó "moltes vegades" a la Generalitat, que hi recorre sempre que hi ha un conflicte competencial.

També s'ha referit a l'impost de les begudes ensucrades i s'ha refermat en el fet que la seva formació està en contra de la pujada d'impostos com a norma, encara que en el conjunt estatal ara el pacte entre el PP i el PSOE provoqui que s'acabin pujant.

stats