Política 12/06/2017

El PP demana la dimissió del Síndic de Greuges per haver-se "llançat als braços del separatisme"

Rafael Ribó alerta que la "deriva regressiva" de l'Estat "malbarata" la democràcia

Efe
1 min
El Síndic de Gregues, Rafael Ribó, en una imatge d'arxiu

BarcelonaEls partits contraris al Procés han criticat amb força el síndic de greuges, Rafael Ribó, que aquest dilluns ha presentat el seu informe 'Retrocessos en matèria de drets humans: llibertat d'expressió dels càrrecs electes i separació de poders al Regne d'Espanya'.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En especial el PP, que ha demanat la seva dimissió per haver-se "llançat als braços del separatisme", ja que no ha fet "ni una mínima crítica" a les actuacions dels independentistes. El diputat popular Sergio Santamaría ha posat d'exemple la reforma del reglament amb què JxSí i la CUP volen possibilitar que la llei de transitorietat jurídica es tramiti de forma exprés. "Li demano que abandoni el seu càrrec, del qual ha abdicat", ha manifestat Santamaría, que ha acusat Ribó de "carregar-se la institució".

El portaveu de Cs al Parlament, Carlos Carrizosa, ha titllat l'informe de Ribó d'"obra de teatre" amb la qual s'ha alineat amb el Govern i ha fet una elecció "selectiva" dels temes objectes de valoració, com la judicialització de la política en el procés sobiranista o la reforma del Tribunal Constitucional. "Ha venut la institució que dirigeix, és el Síndic del Procés, és el Síndic del Govern", ha reblat.

En la mateixa línia s'ha pronunciat la diputada del PSC Marta Moreta, que ha criticat la falta d'objectivitat del Síndic de Greuges al seu informe.

stats