Política 28/06/2017

El PP força Colau a "posicionar-se institucionalment" davant del referèndum

Després que els comuns avancessin que l'Ajuntament no serà un impediment per a la celebració de l'1-O, els populars proposaran al ple municipal que el consistori es comprometi a no participar a la votació

Agències
2 min
Alberto Fernández Díaz, durant un ple municipal / CRISTINA CALDERER

BarcelonaEl PP vol que Ada Colau es mulli i la forçarà a "posicionar-se institucionalment" davant del referèndum. Després que els comuns avancessin que l'Ajuntament no serà un impediment per a la celebració de l'1-O, els populars presentaran una proposta al ple municipal d'aquest divendres perquè el consistori aclareixi formalment si participarà o no a la votació.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La proposta del grup que lidera Alberto Fernández Díaz demana al govern de Colau que rebutgi participar "en el referèndum il·legal de Puigdemont" i es comprometi "a no donar suport logístic amb la Guàrdia Urbana, funcionaris municipals o facilitant les dades del cens, entre d'altres".

"No s'hi valen ambigüitats ni contradiccions", ha insistit aquest dimecres Fernández en roda de premsa, i ha cridat el PSC a abandonar el govern municipal en cas que Barcelona en Comú acabi donant suport al referèndum: "No pot estar al costat dels que volen infringir la llei i volen dividir els catalans". També la líder de Cs a l'Ajuntament, Carina Mejías, ha reclamat a Colau que "deixi de contradir-se i decideixi què farà" en relació amb el referèndum. També ha recordat que l'Ajuntament s'havia compromès a no participar en una consulta que no tingués garanties i ha subratllat la necessitat de protegir els funcionaris.

ERC veu una obvietat el posicionament dels comuns

En una línia molt diferent s'ha expressat el cap de files d'ERC a l'Ajuntament, Alfred Bosch. "Només faltaria" -ha dit- que el consistori de l'alcaldessa Ada Colau fos un impediment per al referèndum sobre el futur polític de Catalunya. "Tots els demòcrates han de tenir molt clar que han de facilitar el vot. Ni se'm pot ocórrer que els demòcrates puguin tan sols plantejar la idea de dificultar el vot", ha dit en roda de premsa. En aquest sentit, ja ha avançat que els republicans votaran en contra de la proposta del PP de "boicotejar" el referèndum al ple de divendres.

stats