Política 12/06/2017

"Necessiten provocar l'Estat per mobilitzar": Santamaría, en 10 frases

La vicepresidenta del govern espanyol aconsella els funcionaris que demanin per escrit les ordres del Govern

Ara
2 min
Soraya Sáenz de Santamaría, a l'entrevista d'avui a 'TVE'

BarcelonaSoraya Sáenz de Santamaría ha qualificat de "provocació" la manifestació de diumenge organitzada per les entitats sobiranistes, i ha dit que el govern espanyol s'ha de preparar per a una estratègia de tensió per part de la Generalitat i els partits independentistes. Ho ha dit en una entrevista a TVE de la qual recollim les 10 frases més destacades.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

1. "Amb la manifestació volen aglutinar els partidaris perquè les diferències entre la vella convergència i ERC són molt grans. Necessiten provocar l'Estat per mobilitzar".

2. "Aquí hi ha molt postureig [...]. Jo vull donar tranquil·litat als funcionaris que poden complir la llei, i dir-los que totes les ordres que els donin les demanin per escrit, perquè quan els demanen les ordres per escrit no les donen. Aquesta és la valentia d'alguns".

3. "La gent està avorrida perquè l'independentisme no va enlloc, mentre que Espanya ha treballat per treure el país de la crisi [...]. Ja n'hi ha prou d'aquest rotllo. L'Estat, sense crits ni soroll, no permetrà que el referèndum se celebri perquè és contrari a la democràcia i als drets del conjunt dels catalans i de la resta d'espanyols."

4. "És vergonyós com no es deixa parlar la gent que pensa una altra cosa, es vol marcar un discurs únic, aquesta és la democràcia que plantegen".

5. "Ja hi ha mesures adoptades que estan impedint la celebració d'aquest referèndum. Hi ha una querella contra Meritxell Borràs pel contracte de compra de les urnes, actuacions obertes contra les feines d'organització... No és que quan convoquin el referèndum el començarem a impedir, sinó que l'Estat ja treballa per mantenir la legalitat".

6. "Hi ha quatre consellers inhabilitats que es van gastar 5 milions d'euros dels pressupostos de la Generalitat, que no van sobrats".

7. Crec que [Puigdemont] s'està acostumant als actes de pensament únic, on hi porten els independentistes en autobusos i, davant qualsevol burrada que diuen, els animen amb les pancartes".

8. "El suport social a la independència està baixant a Catalunya i a tots els països del nostre entorn, només cal veure els resultats dels independentistes escocesos en les eleccions de la setmana passada".

9. "Ja veig les ganes que té la Generalitat [de debatre], que no ens ha enviat ningú per parlar de finançament autonòmic, que és un dels elements més important de l'estat del benestar".

10. "Esperem que el discurs 'indepe', que és com se'l coneix a Catalunya perquè ja hi estan familiaritzats, s'obri una mica i que puguem parlar d'altres temes a Catalunya".

Al final de l'entrevista, la vicepresidenta del govern espanyol ha signat sobre el vidre de la càmera. Mentre ho feia ha deixat anar, entre les bromes del presentador: "Com que no en tinc gaires per poder-me'ls gastar en xecs, no crec que ningú tingui interès a falsificar la meva firma".

stats