Política 28/06/2017

Montero diu que Podem defensarà la "mobilització" de l'1-O i urgeix l'Estat a pactar un referèndum amb garanties

Iglesias qualifica de "barbaritat" criminalitzar la consulta i plantejar-se "segrestar" urnes o inhabilitar càrrecs públics

Ara / Agències
1 min
La portaveu de Podem al Congrés, Irene Montero, en una imatge d'arxiu

Barcelona / Madrid"Defensem i respectem aquesta mobilització, però per resoldre de manera definitiva aquest conflicte cal un referèndum amb garanties i pactat". Així s'ha expressat aquest dimecres la portaveu al Congrés de Podem, Irene Montero, en referència a l'1-O, en la mateixa línia del que defensen els comuns.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista a RAC1, Montero ha recordat que la formació lila no vol que "Catalunya marxi d'Espanya" però que, en tot cas, "han de ser els catalans els qui ho decideixin". I per fer-ho, ha afegit, cal "un referèndum que tingui efectes jurídics", uns efectes que no creu que tingui l'1-O. Amb tot, ha urgit l'Estat pactar una consulta vinculant a Catalunya, una reivindicació que creu que és "de sentit comú".

Montero, que ha rebutjat que "es criminalitzin i es persegueixin les formes democràtiques" que té la ciutadania per expressar-se, també ha lamentat que l'executiu popular no reconegui el caràcter plurinacional de l'Estat: "L’actitud del govern del PP està possibilitant que molta gent vulgui marxar d’Espanya, és la fàbrica d'independentistes més gran, perquè no respecta la voluntat dels catalans".

També el líder de Podem, Pablo Iglesias, s'ha referit aquest dimecres a l'1-O, i ha dit que és una "barbaritat" que es criminalitzi la consulta i es plantegi la possibilitat de "segrestar urnes" o inhabilitar càrrecs públics. En un esmorzar informatiu organitzat per Europa Press, Iglesias ha insistit que la votació que el Govern ha promès convocar no compleix "amb totes les garanties" i que la seva formació treballarà "tan aviat com sigui possible" per aconseguir una votació que en tingui.

stats