Política 12/05/2017

David Pérez (PSC) diu que ERC no ha volgut obrir "cap fossa" a Catalunya "perquè hi ha gent d'Espanya"

El diputat socialista aixeca una onada d'indignació per les seves declaracions en una tertúlia de Catalunya Ràdio

Ara
1 min
El diputat socialista David Pérez arriba al Tribunal Superior de Justícia per declarar com a testimoni en el cas Forcadell

BarcelonaLes declaracions que ahir va fer el diputat socialista David Pérez a Catalunya Ràdio, en què va assegurar que ERC no ha volgut obrir "cap fossa" de la Guerra Civil a Catalunya "perquè hi ha gent d'Espanya", han generat una onada de polèmica. Una de les veus més crítiques contra Pérez ha estat la del fundador del Banc d'ADN dels desapareguts a la Guerra Civil a Catalunya, Roger Heredia, que li ha demanat des de RAC1 "que demani perdó" pel que considera un intent de "polititzar un dret tan bàsic com és el de recuperar els nostres morts".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

No obstant això, Pérez s'ha negat a disculpar-se i s'ha refermat en les seves paraules de nou, aquest matí a RAC1, i ha assegurat que té "indicis" i "manifestacions" que confirmen el que diu i que "gent del tripartit acreditaria que ERC no va voler obrir fosses". El socialista ha apuntat a Josep-Lluís Carod Rovira com a responsable de "no voler obrir les fosses", perquè era "la persona que portava el tema", malgrat que en aquell moment el conseller d'Interior era Joan Saura i va ser ell qui va demanar la reforma de la llei de memòria històrica.

El diputat ha insistit, a més, que "el que hi ha a les fosses és fonamentalment gent de fora de Catalunya que van defensar la democràcia i la llibertat". Aquest és el motiu, considera, pel qual no s'han obert les fosses, "perquè demostraria que gent d'Espanya va defensar Catalunya", i per tant, no es podria establir que "la Guerra Civil va ser un atac d'Espanya a Catalunya".

stats