Política 31/01/2017

Mas, Ortega i Rigau declararan el dilluns, el primer dia del judici pel 9-N

El TSJC marca el calendari definitiu per a les sessions sobre la consulta, a menys d'una setmana perquè arrenqui el judici

Ara
1 min
El president Mas, a la sortida del TSJC / PERE VIRGILI

BarcelonaArtur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau declararan el primer dia del judici per la consulta del 9-N, que ha de començar dilluns vinent. Quan falten sis dies perquè arrenqui, el tribunal ha comunicat aquest dimarts el calendari de les sessions. La declaració dels tres excàrrecs està prevista just després del tràmit de qüestions prèvies del dilluns, a partir de les nou del matí.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'endemà serà el torn dels testimonis, tot i que els més coneguts, com ara l'expresidenta del Parlament, Núria de Gispert; el portaveu del PDCat al Congrés, Francesc Homstambé investigat pel mateix cas al Suprem–, o l'exalcalde de Barcelona, Xavier Trias, està prevista per dimecres 8 de febrer.

El tribunal té previst acabar el judici el divendres 10 de febrer amb la presentació dels informes finals de les acusacions i les defenses i l'últim torn de paraula dels acusats. Mas, Ortega i Rigau s'enfronten a una petició de deu i nou anys d'inhabilitació per part de la fiscalia, respectivament, que els acusa de desobeir el Tribunal Constitucional i mantenir-se al darrere de l'organització de la consulta, tot i que estava suspesa.

stats