Política 07/08/2017

Mariano Rajoy serà a Catalunya quan comenci la campanya unitària pel 'sí'

El president del govern espanyol participarà a l'escola d'estiu que el PP celebra a Salou a partir del 15 de setembre, quan l'independentisme té previst començar els seus actes

Ara
2 min
El president espanyol, Mariano Rajoy, comparex per valorar el 9-N tres dies després / EFE

BarcelonaEl president del govern espanyol, Mariano Rajoy, serà a Catalunya a partir del 15 de setembre, coincidint amb l'inici de la campanya unitària pel 'sí' al referèndum. Rajoy té previst participar a l'escola d'estiu que el PP celebrarà el 15 i 16 de setembre a Salou. Així ho ha confirmat la vicesecretària d'estudis i programes, Andrea Levy, en una entrevista a RAC1. Levy també ha explicat que en l'escola d'estiu dels populars també hi haurà "destacats membres del govern espanyol".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons publica avui 'La Vanguardia', el PP també té previst celebrar a Barcelona els 40 anys del partit. Tot i que l'acte encara no té data exacta perquè dependrà de com avanci el Procés, els populars sí que estarien disposats a fer-lo l'1 d'octubre. En l'acte hi participarien Rajoy i els principals dirigents del partit. L'objectiu d'aquest desembarcament dels líders populars durant els dies previs al referèndum és contrarestar el discurs dels independentistes.

De fet, tot i que els populars catalans no preveuen entrar en campanya per defensar el 'no' al referèndum, sí que es volen "fer notar" en els dies previs a l'1-O, afirmen fonts de la direcció del partit a Catalunya. Així, a part de l'escola d'estiu prevista pel cap de setmana del 15 i 16 de setembre, els populars també preveuen fer arribar el seu missatge abans de l'Onze de Setembre -tot i que encara està per tancar la data exacta- amb actes al territori, però també amb una conferència que pronunciaria el líder del PP català, Xavier García Albiol, i la convocatòria de càrrecs locals per participar en una de les juntes directives del partit.

Davant d'aquesta informació, el president d'Òmnium, Jordi Cuixart, ha reaccionat a través de Twitter i ha convidat el PP a "fer la vostra campanya pel 'no'", perquè considera que ja han assumit que "el referèndum és inevitable".

stats