Política 22/06/2017

Manuel Maza impedeix que el fiscal superior de Catalunya comparegui al Parlament per l'operació Catalunya

L'exlíder del PP Alícia Sánchez-Camacho anuncia que tampoc hi assistirà per una fractura de peroné

Ara
1 min
El fiscal general de l'Estat, José Manuel Maza

BarcelonaAquesta tarda s'hauria de celebrar una nova sessió de treball de la comissió d'investigació de l'operació Catalunya, però es va desconvocar perquè totes les persones citades van declinar comparèixer: l'exministre de l'Interior Jorge Fernández Díaz, l'exdirector de l'Oficina Antifrau Daniel de Alfonso i el fiscal superior de Catalunya, José María Romero de Tejada.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquest últim va decidir no fer cas de la convocatòria del Parlament obeint les instruccions del màxim responsable del ministeri públic a l'Estat, el fiscal general, José Manuel Maza. En una carta remesa aquest dimecres a la presidenta de la cambra catalana, Carme Forcadell, i avançada per 'La Vanguardia', Romero de Tejada confirma que declina la invitació feta pel Parlament el 21 de maig, "d'acord amb les instruccions rebudes de la Fiscalia General de l'Estat".

Alícia Sánchez-Camacho, tampoc

El degoteig de baixes és constant i aquest dijous també s'ha informat a la presidenta de la cambra que l'exlíder del PP Alícia Sánchez-Camacho tampoc assistirà a la comissió el dilluns 26 de juny a les 16.30 h, quan havia de donar explicacions davant els diputats dels grups parlamentaris presents a la comissió, tots excepte el PSC i el PP, que ha decidit abandonar-la. La protagonista del sopar de La Camarga amb l'exdona de Jordi Pujol Ferrussola es va fracturar el peroné i ha al·legat la baixa mèdica per justificar la seva absència.

Resposta d'Alícia Sánchez Camacho
Resposta del fiscal superior de Catalunya
stats