Política 31/05/2015

Manos Limpias denuncia a Fiscalia la xiulada de l'himne d'Espanya a la final de la Copa del Rei

El sindicat d'ultradreta titlla d'"ultratges" els fets i interposa una demanda penal i una de tipus administratiu

Europa Press
2 min

MadridManos Limpias ha denunciat davant el fiscal general de l'Estat i el Comitè Espanyol de Disciplina Esportiva el que consideren "ultratges a Espanya i a les institucions de l'Estat" a la final de la Copa del Rei que va tenir lloc ahir entre el Club de Futbol Barcelona i l'Athletic de Bilbao. Es refereixen a la xiulada al Camp Nou quan va sonar l'himne espanyol.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per a això ha formulat dues denúncies, una de tipus administratiu per vulneració de la llei 19/2007, contra la violència, el racisme, xenofòbia i intolerància en l'esport, i una altra de tipus penal, basant-se en els articles 510 i 543 del Codi Penal, que recullen els delictes relatius a l'exercici de drets fonamentals i llibertats públiques i un delicte d'ultratges a Espanya.

La denúncia que ha presentada davant el fiscal general de l'Estat està dirigida contra els autors materials, que són les aficions o assistents a aquest esdeveniment, i contra el president de la Federació Espanyola de Futbol, Ángel María Villar, com a màxim responsable en l'organització de la final i cooperador necessari, així com la delegada del govern de la Generalitat de Catalunya per omissió imprudent en no evitar els fets delictius.

En la denúncia, Manos Limpias ha assenyalat com a fets delictius l'"enorme, sonora i massiva xiulada" que va tenir lloc a l'inici de l'himne nacional amb la presència del rei d'Espanya.

També considera que les autoritats esportives i la Delegació del govern eren "coneixedores amb bastanta anterioritat a l'esdeveniment que s'anava a produir aquest atac a les institucions", així com del lliurament gratuït de milers de xiulets a les aficions dels dos clubs per "ofendre greument" les institucions.

Així mateix, en la denúncia el sindicat ha explicat que les autoritats esportives i la Delegació del govern van advertir que es produirien aquests fets però "no van prendre les mesures adequades per evitar-ho".

stats