Política 08/06/2017

Maillo adverteix que el govern espanyol estarà "molt atent" als passos que faci la Generalitat

El coordinador general del PP reitera que no hi haurà referèndum i defensa que només valen les "decisions que tenen valor polític i jurídic"

Ara
2 min
El responsable d'organització del PP, Fernando Martínez-Maíllo. EFE

MadridQuan falta un dia perquè el Govern faci l'anunci oficial de la data i la pregunta del referèndum, el PP i el govern espanyol multipliquen els avisos a la Generalitat. Ahir va ser la vicepresidenta de l'executiu espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, que va afirmar que l'Estat "actuarà quan ho hagi de fer", i aquest dijous ha estat el coordinador general del PP, Fernando Martínez-Maillo, que ha advertit que el govern espanyol estarà "molt atent" a les decisions que prengui el Govern, sobretot la data i la pregunta, que ha d'anunciar aquest divendres.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista a TVE recollida per Europa Press, Maillo ha reiterat que no hi haurà referèndum, i ha defensat que les úniques decisions que valen són "les que tenen valor polític i jurídic". "No sé quina serà la pregunta, però la resposta és clara: no hi haurà referèndum il·legal a Catalunya", ha sentenciat. Aquest és el missatge de "tranquil·litat" que ha volgut enviar Maillo a la resta d'espanyols, perquè ha assegurat que "no es posarà en qüestió la igualtat dels ciutadans".

Als advertiments dels populars s'hi ha afegit aquest dijous la líder de Ciutadans a Catalunya, Inés Arrimadas, que ha afirmat que el govern espanyol disposa d'eines per "protegir els ciutadans de Catalunya davant les intencions de la Generalitat". Des de Sabadell, Arrimadas ha tornat a fer referència a les declaracions que va fer el diputat de Junts pel Sí, Lluís Llach, quan va explicar que la Generalitat podria sancionar els funcionaris que no compleixin les lleis de desconnexió.

Crítiques al PSOE i Ciutadans

Maillo també ha aprofitat l'ocasió per llançar una crítica al PSOE, perquè considera que optar per l'abstenció a la moció de censura de Podem contra el govern del PP suposa "donar ales" al partit de Pablo Iglesias. I ho ha emmarcat en una lluita entre PSOE i Podem per veure "qui és el líder de l'oposició al PP". De fet, el coordinador general dels populars ha titllat de "mocions d'impostura" les mocions que Podem ha presentat contra el PP a l'Assemblea de Madrid i també al Congrés. Ho veu com una manera de "cridar l'atenció".

El dirigent popular tampoc s'ha estalviat les crítiques a Ciutadans, a qui ha retret que hagi pactat amb Podem les conclusions de la comissió d'investigació al Congrés sobre el presumpte finançament irregular del PP. Davant l'aliança de PSOE, Podem i Ciutadans en aquest assumpte, el PP, ha dit Maillo, no es pot quedar "quiet", perquè subratlla que "l'únic objectiu" d'aquesta comissió "és fer mal al PP i aconseguir-ne rèdit electoral".

stats