Política 14/01/2013

Junqueras renuncia al sobresou i al cotxe del cap de l'oposició

El president d'ERC mantindrà els assessors que li corresponen com a líder de la segona força al Parlament

Agències
2 min
Els experts en comunicació assenyalen 
 El discurs de Junqueras com un dels millors -si no el millor- del ple d'investidura.

BarcelonaEl president del grup d'ERC al Parlament, Oriol Junqueras, ha renunciat a sobresou, oficina i cotxe oficial que li corresponen com a cap de l'oposició al Parlament. Junqueras ha confirmat, en declaracions a RAC1, que no té previst acceptar les prerrogatives que en concepte de sobresou i altres conceptes monetaris li corresponien legalment com a líder del primer partit de l'oposició.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons la llei que regula la figura del cap de l'oposició, li correspon el tractament d''Honorable Senyor' i té un lloc destacat en els actes protocol·laris, a més que el president de la Generalitat ha de consultar-li els temes importants.

Junqueras renunciarà únicament a tots els beneficis que costen diners públics, però no al reconeixement de la figura protocol·lària del cap de l'oposició, ha puntualitzat el líder d'ERC.

"Nosaltres renunciem a aquest complement al sou de la mateixa manera que renunciem que hi hagi una oficina específica, perquè ja en tenim prou amb la que ens correspon com a grup parlamentari, i el cotxe oficial tampoc no l'utilitzarem", ha precisat en les mateixes declaracions.

D'aquesta manera, Junqueras farà com Artur Mas (CiU) i Joaquim Nadal (PSC), que en el seu moment ja van rebutjar el complement de sou previst per la llei quan van ser caps de l'oposició, si bé el president d'ERC renuncia, a més, al vehicle que havien tingut els seus antecessors.

Junqueras també renunciarà al sou com a càrrec electe a l'Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts.

La portaveu d'ERC, Anna Simó, ha reconegut que el president del grup dels republicans al Parlament sí que mantindrà, però, els dos assessors que li corresponen com a líder de la segona força al Parlament i, per tant, cap de l'oposició.

stats