Política 02/09/2015

Duran respon a Felipe González: "Jo tampoc crec que Catalunya es trenqui"

El líder d'Unió considera "sobrant l'al·lusió a l'aventura alemanya o italiana dels anys trenta" que va fer l'expresident

Ara
2 min
El secretari general de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, en una imatge d'arxiu / ACN

BarcelonaEl líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, ha respost a través d'una nova carta publicada a 'El País' la missiva que l'expresident del govern espanyol Felipe González va publicar en aquest mateix diari adreçant-se als catalans. "Felipe González no creu en la ruptura d'Espanya. Jo tampoc crec que Catalunya es trenqui. Però sí que em preocupa l'esquinçament en l'una i l'altra", diu el líder democristià.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Titulada 'A Felipe González... i als espanyols', Duran considera "sobrant l'al·lusió a l'aventura alemanya o italiana dels anys trenta del segle passat" perquè "fereix innecessàriament sentiments de molta gent", inclosos els seus propis. Amb tot, comparteix que l'entesa entre Catalunya i Espanya "sempre és necessària i ara més que mai". Afegeix, a més, que si després de la mort de Franco la màxima "diàleg, pacte i transacció" va ser possible ara també ho hauria de ser.

"No pocs errors dels uns i dels uns altres han fet possible que la situació hagi mutat notablement", assegura Duran, qui considera que els catalans es van equivocar fent l'Estatut "amb només una de les Espanyes". En aquest sentit, carrega contra el PP i li retreu, per exemple, que la "reforma exprés" de la llei del Tribunal Constitucional "no resoldrà el problema de fons". A més, respon al candidat dels populars catalans, Xavier García Albiol, que ahir va dir que ja s'havia acabat la broma: "Per Déu, que no som en un saló del vell oest a l'espera de qui aixeca més la veu!".

Duran recorda que la independència és "negativa per a tothom" i assenyala que "el camí és arribar a reformes pactades que garanteixin els fets diferencials". A més, afegeix que "la voladura del catalanisme moderat que representava Convergència i Unió és una mala notícia per a tot Espanya".

stats