Política 12/04/2017

Jordi Pujol Ferrusola ha ocultat 14 milions des que se l'investiga, segons la UDEF

La seva estratègia passaria per "sostreure" patrimoni de territori espanyol, tenint en compte que una possible condemna podria implicar el pagament de multes

Efe / Ara
1 min
Jordi Pujol Ferrussola ha ocultat 14 milions des que se l'investiga, segons la UDEF

MadridJordi Pujol Ferrusola, fill gran de l'expresident català, ha amagat des del 2012, quan se'l va començar a investigar, 14 milions d'euros en altres països per eludir l'acció de la justícia, segons assegura la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) en un informe.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A l'informe remès a l'Audiència Nacional, al qual ha tingut accés Efe, la Policia assegura que Jordi Pujol Jr. i la seva exdona, Mercè Gironès, segueixen, des del 2012, "una estratègia insistent i continuada de despatrimonialització a Espanya", ocultant milions a l'estranger. El cos eleva aquesta quantitat a 9,4 milions de dòlars i 5,2 milions d'euros només des que se li investiga.

Aquesta estratègia té com a finalitat "sostreure actius patrimonials" en previsió d'una possible condemna que impliqui el pagament de multes o responsabilitats civils, que suposarien "de facto", recorda la Policia, "la liquidació dels seus actius".

La Policia detalla diversos "capitals que eren a Espanya i s'han desviat fora de les nostres fronteres", concretament, des d'Andorra, evadits el juliol del 2014 amb destinació a Mèxic. També drets de cobrament a l'estranger, fonamentalment a Mèxic, per préstecs que tenien societats pantalla de Pujol Ferrusola i la seva exdona "i que en bona lògica econòmica s'haurien d'haver reintegrat a Espanya".

stats