Política 15/03/2016

Javier López Madrid renuncia al seu càrrec com a patró de la Fundació Princesa d'Astúries

L'empresari, protagonista la setmana passada d'una polèmica pels missatges de suport dels reis d'Espanya, ocupava aquest càrrec des del 2008

Efe / Ara
2 min
Els reis d'Espanya, en una imatge d'arxiu

MadridL'empresari Javier López Madrid ha renunciat aquest dimarts al seu càrrec com a integrant del Patronat Princesa d'Astúries, del qual formava part des del 2008, segons ha assenyalat a l'agència Efe un portaveu de la Fundació.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El Patronat Princesa d'Astúries és un òrgan de caràcter consultiu i honorífic del qual formen part gairebé vuitanta persones i institucions que col·laboren amb els objectius de la institució. El proper 30 de març, el Patronat tenia previst celebrar la primera de les dues reunions anuals, en les quals s'havia de debatre la possible sortida de l'empresari, investigat en la causa oberta pel cas de les targetes 'black' de Caja Madrid.

Una nova polèmica –sumada a les declaracions de la infanta Cristina a l'Audiència de Palma– va esquitxar la casa reial la setmana passada. Segons va avançar eldiario.es, Felip i Letícia van donar suport a l’empresari Javier López Madrid –avui investigat per haver finançat il·legalment el PP de Madrid– en ple escàndol per les targetes 'black' de Caja Madrid i Bankia. La capçalera digital va aportar documents de com el monarca i la reina van enviar missatges de suport al gendre de Juan Miguel Villar Mir. López Madrid va intentar esborrar-los del seu telèfon mòbil. La Guàrdia Civil, però, n’ha recuperat part del contingut gràcies a la investigació d’un altre cas –ja arxivat– en què també estaria implicat l’empresari en relació a un presumpte assetjament sexual.

Després de publicar-se els missatges, el ministre de Justícia, Rafael Català, va anunciar que s'obrirà una investigació per determinar si existeix un delicte de revelació de secrets en la seva filtració. Mentrestant, fonts de la Zarzuela van assenyalar que la Casa del Rei no es pronunciaria sobre un assumpte sotmès a procediment judicial –que en aquest cas, a més, és una qüestió privada dels reis– i van subratllar que malgrat això la seva relació amb López Madrid ja no existeix.

stats