Política 23/07/2013

Joan Herrera qualifica de "vergonyant" la decisió del Suprem de reduir a nou mesos la pena a Jaume Matas

"Decisions com aquesta són les que afecten a la credibilitat de les institucions", ha dit el coordinador nacional d'ICV

Acn
1 min

BarcelonaEl coordinador nacional d'ICV, Joan Herrera, s'ha mostrat indignat després de la decisió del Tribunal Suprem de rebaixar la pena de sis anys a presó a l'expresident balear, Jaume Matas, condemnat per malversació i prevaricació.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"És un acte vergonyant", ha afirmat Herrera durant el col·loqui posterior a la conferència econòmica que ha pronunciat a la seu corporativa de la Cambra de Comerç. El líder ecosocialista ha denunciat que actuacions com la del Suprem són les que afecten la "credibilitat" de les institucions.Herrera ha carregat contra el tribunal per haver rebaixat la condemna amb la intenció que Matas mai acabi ingressant a presó.

La Sala Segona del Tribunal Suprem ha fer pública aquest dimarts la sentència per la que rebaixa la pena de sis anys de presó que l'Audiència de Palma va imposar a l'expresident balear Jaume Matas per malversació i prevaricació, entre altres, a una de nou mesos per tràfic d'influències que, en ser inferior a dos anys previsiblement no haurà de complir.

En concret, l'absol de frau a l'administració, falsedat en document oficial i mercantil i de prevaricació en concurs d'un delicte continuat de malversació. En canvi, manté la condemna a nou mesos i un dia de presó per tràfic d'influències i una multa de 6.000 euros.

stats